Ex-radní Fialová chce být ředitelkou třebíčské průmyslovky

Bývalá radní kraje Vysočina potvrdila zájem o ředitelskou pozici na Střední průmyslové škole Třebíč.

„Nijak jsem se tím záměrem netajila, přihlásila do výběrového řízení, protože školu znám z pozice členky Školské rady a z mnoha projektů, které škola společně se zřizovatelem a firmami realizovala,“ uvedla Jana Fialová.

Nový radní pro školství Jan Břížďala (Piráti) oznámil po nástupu do funkce změnu ve strategii a organizaci konkurzních řízení, kterými chce narovnat podmínky mezi řediteli jednotlivých škol a školských zařízení.

Ve výběrovém řízení bude krajský radní Jan Břížďala posuzovat schopnosti své předchůdkyně ve funkci Jany Fialové. Výsledek konkursu tak hodně napoví o politických vztazích mezi ČSSD a Piráty.

„Zatímco doposud bylo vyhlášení konkurzu spíše signálem směrem k řediteli o ztrátě důvěry zřizovatele a obvykle docházelo k obměně na této pracovní pozici, nyní bude vyhlašováno konkurzní řízení pravidelně na pracovní pozice všech ředitelů příspěvkových organizací kraje v oblasti školství,“ prohlásil radní Břížďala.

Ředitelům škol sice Břížďalovým rozhodnutím přibude “zátěž” v podobě přípravy na konkurzní řízení, kterou ale Břížďala plánuje kompenzovat optimalizací frekvence průběžných hodnocení činnosti ředitelů, nastavením jednodušších podmínek pro jejich odměňování či postupným snižováním přebytečné byrokracie.

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Grafickou podobu zajistil WebRex s.r.o.
 
Výroba www stránek a eshopů