Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Máme rádi netradiční výzvy. Začínáme tam, kde ostatní končí, říká majitel rodinného kamnářství Krby Kašpar

PR článek

Od krbu až po komín, od prvotního nápadu až po předání hotové práce s kulatým razítkem navrch. Pokud přemýšlíte o krbu nebo jiném topném tělesu, měli byste se nejdřív zastavit v budějckém Rožnově, kde sídlí Krby Kašpar. Mimo dobrého pocitu si totiž z návštěvy v jejich showroomu odnesete i mnoho důležitých informací, které vám při plánování usnadní život.

Těžko byste pohledali dokonalejší příklad termínu rodinná firma. Sídlí v budově, která je zároveň domovem. U vstupu vás uvítá nejdřív pejsek, poté majitel, načež se posadíte vedle spokojeně podřimující kočky. Budějcká firma Krby Kašpar zná recept na domácí pohodu: je jím teplo rodinného krbu. A to z jejich prodejny jen sálá. Prosklenou místnost jich může vytápět hned pět.

„Se dřevem do krbů lítám celý den, to je pravda,” usmívá se zakladatel společnosti Michal Kašpar, zatímco si od manželky do náručí přebírá Michala Kašpara juniora, zhruba roční veselé a nesmírně zvídavé batolátko.

Novopečení rodiče oba pečují i pracují. „Já se starám o administrativu, účetnictví a kancelářskou práci obecně, manžel dělá vše okolo krbů,” vysvětluje manželka Kristýna. „A tím nemyslím jen okolo těch, které vidíte roztopené tady u nás,” směje se. 

Inženýr kominíkem

Krby Kašpar jsou na trhu devátým rokem a především v okolí Budějc si manželé stihli vybudovat velmi dobré jméno. „Dál mimo jižní Čechy ani nemíříme, nemáme to zapotřebí. Chceme být co nejblíže klientům z okolí, abychom byli kdykoliv po ruce,” vysvětluje Michal Kašpar.

Ke kamnářství se dostal vlastně náhodou. „Po střední strojárně tady v Budějcích jsem začal studovat výšku v Plzni. Už při studiích jsem chodil na brigádu stavět komíny. Po přestupu na zemědělku v Budějcích jsem měl najednou dost volného času, jelikož mi odpustili předměty, které jsem absolvoval v Plzni,” vypráví Kašpar.

Komíny ho bavily a nabídnutý volný čas proto využil k tomu, aby se do řemesla pustil se vší parádou a začal podnikat. „Jenže stále jsme měli problém sehnat někoho, kdo by na naše komíny dával revize. Tak jsem se rozhodl, že to začnu dělat sám a po úspěšně zvládnutých státnicích jsem se přihlásil na učňák,” usmívá se vystudovaný inženýr a vyučený kominík.

Od krbu po komín, od nápadu po razítko

S postupem času a zvyšujícím se počtem dobře zvládnutých zakázek začali Kašparovi přemýšlet i o rozšíření nabízených služeb. „V Budějcích jsou firmy, co se zabývají jen komíny nebo jen krby. My se rozhodli nabídnout klientům komplexní službu. Proto děláme krby, komíny i jejich revize. K tomu jsme navíc přihodili i servis, víc už toho v oboru snad ani nejde,” dodává mladý kamnář. Zrodily se Krby Kašpar. 

Každý prostor je unikát

I přes stále větší vytíženost si Kašparovi dávají záležet na velmi individuální přístup ke klientům. „Ono to ani jinak nejde. Stejně jako lidé, i každá budova a každý prostor je unikátní a vyžaduje trošku odlišné řešení,” vysvětluje kamnář.

Zmiňuje přitom případy, kdy si lidé najdou v online nebo tištěných katalozích různé druhy krbů, kotlů nebo tepelných čerpadel a hrnou se bez rozmyslu do rekonstrukce. „Špatná volba typu nebo rozměru krbu může nadělat pěknou paseku. Prakticky by váš byt mohla udělat neobyvatelným,” varuje Michal Kašpar.

Ideální řešení nenajdete na internetu, fungujeme jako poradna

Zvolit si správné řešení krbu pro svou domácnost není podle něj záležitostí, kterou by si člověk vyčetl z diskuzí na internetu. Lidé mají často zkreslené informace, proto Kašparovi fungují i jako poradna. 

„Občas si lidé něco vymyslí a pak jsou smutní nebo naštvaní, že to není proveditelné nebo to bude extrémně nepraktické. Někdy zase trvá čtyři, pět schůzek, než s klienty dojdeme k tomu, co vlastně chtějí a co se jim domů hodí,” říká. „Často se ale také stává, že si lidé pořídí krb jen na občasné přitápění nebo jako romantický doplněk a zalíbí se jim to takovým způsobem, že v něm topí prakticky neustále,” doplňuje s úsměvem Kristýna.

Problém rodinné firmy nedělají ani náročnější projekty, naopak. „Máme rádi netradiční výzvy nebo projekty, které ostatní kvůli náročnosti nechtějí dělat. Tam, kde všichni raději končí, my klidně začneme,” usmívá se Michal.

Buďme od počátku součástí procesu, pro dobro všech

Pořídit si krb nebo jiné topné těleso je obecně z hlediska náročnosti stavebních úprav poměrně náročným procesem. Ideálním stavem proto je, když mohou při plánování staveb a rekonstrukcí pracovat přímo s architekty. 

„Komíny a kamna jsou důležitým mezičlánkem v celém procesu stavby. Na nás navazuje stavba střechy a izolací, zedničina, sádrokartony. Jde o návaznost spousty řemesel a pro každé z nich musí být připravena komplexní stavební připravenost,” vysvětluje Michal Kašpar. 

„Je proto opravdu velmi důležité, abychom byli seznámeni nejen s plánem, ale i průběhem stavebních prací. Ušetříme tak peníze, práci i starosti sobě, ostatním řemeslníkům i majitelům objektu” dodává.

Ke krbu hrníček a předávací krabička

Kašparovi rádi dotahují věci do posledního detailu. A to neplatí jen o realizaci krbů. Dříví vyndává ze stylového firemního nosiče, jeho žena přináší kávu v potištěném plecháčku a při předání krbu zase klienty čekají originální překvapení. 

„Nečekaný dárek dělá klientům radost a ta zase radost nám. Někdy tak od nás dostanou stylovou sekyrku, jindy zas kvalitní švýcarský nožík. Ke každému krbu dávám i tzv. předávací krabičku, která obsahuje číslo na kominíka, sirky, podpalovače nebo sprej na čištění krbového skla,” dodává Michal Kašpar.

Prosím, zavolejte

Ačkoliv si na Kašparovi na nedostatek práce stěžovat nemohou, vždy se rádi potkají s novými zákazníky a proberou s nimi celý proces od nápadu až po jednotlivé kroky realizace do posledního detailu. 

„Moc rádi u nás přivítáme nové zákazníky. Jen máme jednu prosbičku: ať prosím předem zavolají a domluví se s námi na termínu návštěvy. Na každého si rádi vyhradíme dostatečný čas,” uzavírá Michal Kašpar.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky krby kašpar, kamnářství, komíny, krby, České Budějovice, Rožnov, krb, komín, řemeslo, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Máme rádi netradiční výzvy. Začínáme tam, kde ostatní končí, říká majitel rodinného kamnářství Krby Kašpar  |  Společnost  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.