27. dubna 2021 • 19:48

Jihlava – Kladno 1:3. Obrat Jágra a spol. O postupu rozhodne sedmý zápas

Autor: iSport.cz, ČTK, apr
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

O vítězi první hokejové ligy a tím také o novém účastníkovi extraligy rozhodne až poslední sedmý zápas finále play off. Kladno si ho vynutilo výhrou 3:1 v Jihlavě, díky níž vyrovnalo stav série na 3:3. Dukla vedla, ale hosté otočili vývoj dvěma góly ve druhé třetině. Také šestý finálový zápas tak vyhrál tým, který byl v roli hosta. Rozhodující bitva o všechno se odehraje ve čtvrtek.



Jihlavští s mečbolem v zádech začali o něco lépe. K aktivnějšímu rozjezdu jim pomohly i dvě přesilovky. V té druhé měl velkou příležitost otevřít skóre Fronk, když pálil z kruhu bez přípravy, ale Košarišťan se stihl v brankovišti včas přesunout. V 17. minutě však neúspěšný zakončovatel srovnal účty z tohoto minisouboje. Hosté sice přečkali bez úhony závar ve svém brankovišti, ale Illéš vzápětí předložil puk Fronkovi a Jihlava vedla.

Od druhého dějství ale Středočeši přeřadili na vyšší rychlostní stupeň, hned v několika pasážích uzamkli domácí v jejich obranném pásmu a gólman Žukov měl napilno. Ve velké šanci sice ještě minul zblízka Guman, ale pak hosté během necelých tří minut otočili skóre. Nejprve se prosadil ve 31. minutě výstavní ranou do horního růžku Machač a pak skončilo v brance i Suchánkovo nahození.

Třetí třetina přinesla hodně tuhou bitvu. Rytíři se snažili nepouštět Duklu příliš na dostřel a sami trpělivě čekali na šance. Ve 49. minutě se však za jejich obranu dostal Jiránek a sám proti Košarišťanovi měl hodně času na zakončení, ale strážce kladenské branky změnu stavu nepřipustil.

Velkou šanci na vyrovnání měli Jihlavští před polovinou třetí části, kdy měli k dispozici 72 sekund dlouhou přesilovku čtyři na tři. Rytíři však těžké chvíle přestáli. V pokračující klasické přesilovce měli i porci štěstí, když Harkabus zazvonil na horní tyčku. V nervózním závěru pak pojistil výhru Kladna necelé tři minuty před závěrečnou sirénou Kubík.

Góly

Domácí: 16:09. Fronk

Hosté: 30:45. Machač, 33:35. Suchánek, 57:07. Kubík

Sestavy

Domácí: Žukov (Jan Brož) – Dundáček, Bukač, T. Černý, Mareš, Bilčík (A), Strejček, Eliáš – T. Harkabus, Fronk, Illéš – Čachotský (C), Lichanec, T. Havránek – Jiránek, M. Zadražil, Pekr – Chlubna, Čermák, Vítězslav Brož.

Hosté: Košarišťan (Brízgala) – Mikliš, Frye, Snuggerud, V. Sorokin, S. Zacharčuk, Suchánek – Machala, Plekanec (C), Jágr (A) – Melka, Marosz, Kubík – Račuk (A), Pitule, Hlava – Š. Jelínek, Machač, Guman – Bílek.

Rozhodčí

Pešina, Zubzanda – Jindra, Zídek

Stadion

CZ LOKO Aréna, Jihlava

Rytíři Kladno Vše o klubu ZDE HC Dukla Jihlava Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud