Dnes Středa - oblacno 5°C
Zítra Čtvrtek - prehanky-dest 2°C
Středa 24. 4. 2024
Svátek má Jiří
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Zpravodajství

Praha 1 vytvořila aplikaci s přehledem nebytovek

Radnice první městské části připravila novou aplikaci poskytující informace o nebytových prostorách svěřených Praze 1 – mapu s jejich kompletním přehledem, základní údaje o nich, postupně doplňovanou fotodokumentaci a virtuální prohlídky volných prostor.

„Aplikace, která je v hlavním městě první svého druhu, výrazně posiluje kvalitu komunikace radnice s občany a živnostníky a její transparentnost. Bude postupně doplňována o další funkce jako například vyhledávání podle typu určení, plochy k pronájmu a dalších parametrů,“ popsal iniciátor vzniku aplikace a radní Prahy 1 pro dopravu, životní prostředí, informatiku a smart cities Richard Bureš

Pilotní verze nové aplikace nabízí informace o samotných prostorách, o současných nájemcích, výši nájemného a typech smluv včetně odkazů na jejich znění. „Vše zdarma, veřejně, online a pro všechny,“ zdůraznil Richard Bureš, podle kterého byla v minulosti správa nebytových prostor častým předmětem spekulací, potřebné informace nebyly k dispozici a občané si nemohli ověřit, kdo a kde provozuje různé služby. „To tímto končí,“ upozornil radní Prahy 1.

Kromě transparentnosti trhu s nebytovými prostorami přinese do budoucna nová aplikace městské části podstatně vyšší příjmy. Richard Bureš totiž zároveň podle svých slov očekává, že plošné zveřejnění všech údajů pomůže veřejně si „posvítit“ na ty smlouvy, které už delší dobu nejsou výhodné.



Autor: TZ, red

Byla vyhlášena studentská literární soutěž v angličtině k výročí Listopadu

Včera v 18:02

Studenti středních a vysokých škol v Česku a na Slovensku se mohou zúčastnit nové literární soutěže. V eseji, reportáži nebo povídce na téma spojené s odkazem Sametové revoluce, od níž letos uplyne 35 let, mohou své práce v angličtině posílat do 30. června. Výsledky plánuje Anglo-americká vysoká...

Škola a školka hledají školníka

21. dubna 2024 v 10:05

ZŠ a MŠ Praha 4, Sdružení 1080 přijme do svého kolektivu od 1. srpna na hlavní pracovní poměr školníka. Jeho úkoly budou zahrnovat běžné údržbářské a provozní práce ve škole a na školním pozemku.

Další články
Nahoru