Lunární kalendář od 28. dubna do 4. května 2021

Štír dodává odvahu k láskyplným činům. Střelec zajistí správnou mušku, trefit se láskyplným slovem přesně tam, kde láska chybí. Kozoroh vybízí k oslavám jara a lásky. S Vodnářem je dobré pustit se do úklidu a očisty domova i těla. Jak správně pečovat o tělo i duši, ti právě nyní prozradí náš nový lunární kalendář.

lunarni-kalendar-1-1100x618.jpg Zdroj: Shutterstock.com

28. 4. – Štír


Luna putuje ve znamení Štíra, neexistuje další znamení, které tak intenzivně působí na pohlavní orgány a močovody, jako toto znamení. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláš, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

V čem ti půjde luna naproti? Úplněk může odkrývat skryté rány a bolesti, nedávej sílu emocím, zbytečně nelituj sebe, ostatní a dovol, ať vše pouze proběhne. Jakou emoci je vhodné vyměnit za lítost? Soucit – soucítění s osudy ostatních, samozřejmě také s tím svým. Když se řídíme srdcem, všechny ostatní negativní emoce zmizí a rozplynou se. Představ si, že je tvá bolest malé dítě, které je vystrašené, opuštěné a potřebuje uklidnit. Pevně ho obejmi a uklidni slovy: nic se neděje, jsem tady s tebou, velmi tě miluji. Pokud ti slova chybí, stačí láskyplné objetí. V dětství jsme jen přebírali vzorce chování od rodičů nebo blízkých a ti je zase získali od svých rodičů a příbuzných. Teď je šance začít znovu a vymanit se z minulosti.

Co tvé tělo i duši může zatížit? Vyplatí se nikoho neprovokovat slovy ani činy. Pokud nechceš pochválit, je lepší mlčet. Slova jsou živá energie a každé zanechává svůj otisk, proto je tolik důležité komunikovat na rovinu a s láskou, pokud to nejde, tak nastavit zdravé hranice a dodržet je. Co řeknu, to je také důležité udělat. Bolest, kterou úplněk může znovu vyvolat, je jen dávná zkušenost a přesvědčení, že to nejde jinak. Věř, že všechno jde udělat jinak, zkoušej, trénuj, bav se a odpouštěj. Síla úplňku může působit dva tři dny před i po. Ať již cítíš cokoliv, tak věř, že vše zanedlouho odezní. Pokud stále ještě špatně spíš, vyzkoušej čaj z meduňky nebo třezalky.

Co ještě můžeš?

– sbírat byliny, zalévat rostliny
– odpočívat, rozjímat a důvěřovat životu
– čistit tělo bylinami, duši soucitem a porozuměním
– vyzkoušet očistný půst, odlehčený jídelníček či přerušovaný půst
– pochválit sebe, partnera, děti, rodinu, nejbližší
– dodat odvahu sobě i ostatním, odpoutat se od falešných přesvědčení, které nám dávali ostatní

29. – 30. 4. – Střelec


Luna putuje ve znamení Střelce a jeho síla velmi intenzivně působí na stehna, páteř, křížovou kost a boky. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláš, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

V čem ti půjde luna naproti? Hravé energie přímo vybízí k zábavě, ať již procházka vonící přírodou, povídání s blízkými, otužilci si mohou zaplavat.

Co tvé tělo i duši může zatížit? Je dobré být obezřetná při rozhovorech s ostatními, vtipná poznámka na tvou hlavu, by v tobě mohla vyvolat nelibé pocity od zlosti až po vztek. Udělat si legraci sama ze sebe je nejlepší, humor a smích léčí. Zasměj se a nenechej se rozhodit, není důvod.

Co ještě můžeš?

– otužovat se, masírovat tělo hrubou žínkou, cvičit, protahovat tělo, nepřetěžovat kyčle
– odlehčit jídelníček, zaměřit se na zdravější jarní stravu, dopřát tělu lehkost, pružnost, radost
– vyživovat celé tělo, jemně masírovat, aplikovat čisticí pleťové kúry, masky, depilace, manikúra, pedikúra
– oslavovat život, udělat radost sobě, ostatním, smát se, bavit a být vděčná za všechny dary

1. – 2. 5. – Kozoroh


Luna putuje ve znamení Kozoroha, síla v tyto dny působí na celou kostru, kolena a také pokožku.
Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláš, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

V čem ti půjde luna naproti? Ráno, než vstaneš z postele, pořádně protáhni tělo a můžeš si zacvičit také ranní jógu. Volný víkend přímo vybízí k různým aktivitám a odpočinku se svými nejbližšími. Věnuj se rodině, partnerovi, dětem, přátelům a nezapomínej ani na sebe. Odpočívej, relaxuj a miluj život. Přichází nejkrásnější májové dny. Nezapomeň na políbení a objetí pod rozkvetlým stromem. Oslavuj jarní svátek zamilovaných, celý květen se považuje za měsíc lásky. Láska je nejsilnější emocí, využij její sílu a miluj z celé své duše. Již ve středověku naši předci uctívali máj. Oslavovali tancem, zpěvem, láskou. Malovali na cestičky a vrata vápnem srdíčka, krásný zvyk.

Co tvé tělo i duši může zatížit? Neláska k sobě nebo ostatním, raduj se, miluj a žij na plno. Začni být něžná k sobě potom s lehkostí předávej vlídnost, něhu a lásku svým nejbližším. Neotáčej se zpět, co bylo, je pryč, nyní tvoříš svůj vlastní život a příběh. Jen ty se rozhoduješ, jaký bude. Pamatuj, každá myšlenka má svou vibraci, nač neustále myslíš, tím se stáváš a tvoříš budoucnost. Vždy je příležitost vykročit jinak a minulost nechat za sebou. Prohlášení na měsíc květen: Láska je všude, kam se podívám. Radost zaplňuje celý můj život. Zasloužím si lásku, mé srdce je otevřené, má slova, skutky i činy jsou láskyplné.

Co ještě můžeš?

– plavat, koupat se, otužovat, zastřihnout nehty, pečovat o tělo i duši
– milovat sama sebe tak, jak bys chtěla, aby tě milovali ostatní
– pečovat o pokožku celého těla, používat kvalitní krémy, oleje
– oslavovat život, lásku a nedělní Den ptačího zpěvu výletem do přírody, randit, seznamovat se, tančit, bavit se

3. – 4. 5. – Vodnář


Luna putuje ve znamení Vodnáře, energie v tyto dny velmi intenzivně působí na bérce, kotník, patu, lýtko, holeň a křečové žíly. Cokoliv v těchto dnech pro tyto orgány uděláš, působí preventivně a blahodárně. Všechno, co nadměrně zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny.

V čem ti půjde luna naproti? Víš, že se v pondělí slaví Den slunce? Skvělá příležitost k radosti a optimismu. Větrej, dýchej, uklízej skříně a pusť se z gruntu do očisty domova, těla i duše. Jemná masáž od kotníků až po lýtka se nemine účinkem. Natírej, mazej, přikládej obklady na bolavá místa. Rozdej potřebnějším vše, co již nevyužíváš a zabírá ti místo. Když se zbavíš zbytečných věcí, celý domov se rozzáří a provzdušní.

Co tvé tělo i duši může zatížit? Mávnout rukou nad tím, že ostatní neplní naše představy, je lékem na zbytečné rozčilování a stres. Zahoď starosti a vrať se zpět do dětství, dováděj s dětmi a na chvíli zapomeň, že jsi dospělá. Zklidnit nervy se v tyto dny rozhodně vyplatí.

Co ještě můžeš?

– malovat, lakovat, uklízet, větrat, dýchat, rozdat staré, nepotřebné věci a oblečení potřebným
– odlehčit jídelníček, zařadit víc zelených potravin, sbírat bylinky, udělat salát, uvařit odvar z čerstvých bylin
– depilovat, manikúra, pedikúra, veškeré očistné aplikace jsou účinné

foto-zdroj: shutterstock.com

28.4.2021 7:00| autor: Sára

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist