Netflix: Novinky a tipy na květen '21

Netflix: Novinky a tipy na květen '21
Interview s upírem (1994) | Warner Bros.
Nejzajímavější novinky:
Kyslík (2021)
Kyslík
Nový snímek specialisty na drsné horory a thrillery Alexandra Ajy (Hory mají oči, Piraňa 3D, Kořist) vypráví o mladé ženě v podání Melanie Laurent (Hanebný pancharti, 6 Underground: Tajné operace), jež se probudí v kryogenní komoře, aniž by věděla, jak se tam dostala. A bude se muset dostat ven, než jí dojde kyslík. Specifickým námětem Kyslík žádný z předchozích Ajových snímků nepřipomíná, zato se vyloženě nabízí podobnost s thrillerem Pohřben zaživa, v němž se do srovnatelné situace jako zdejší hrdinka dostal charakter ztvárněný Ryanem Reynoldsem (Deadpool).
Premiéra: 12. května

Castlevania - 4. série (2021)
Další řada populárního hororového fantasy anime od scenáristy a spisovatele Warrena Ellise o válce lidí s upíry a dalšími monstry.
Premiéra: 13. května

Žena v okně (2021)
Žena v okně
Nový film Joea Wrighta (Pokání, Nejtemnější hodina) je mysteriózním thrillerem natočeným podle stejnojmenného knižního bestseleru od A. J. Finna. Hrdinkou příběhu je Anna Fox (Amy Adams), žena trpící agorafobií, která žije sama v New Yorku. Ta začne oknem špehovat své nové sousedy. Těmi jsou na první pohled obyčejní manželé. Jednoho dne uvidí, jak manžel svou ženu brutálně napadne. Šokovaná Anna útok nahlásí policii, ta však žádný zločin neodhalí... V dalších rolích se objeví Gary Oldman, Julianne Moore, Jennifer Jason Leigh, Wyatt Russell, Anthony Mackie aj.
Premiéra: 14. května

Armáda mrtvých (2021)
Armáda mrtvých
Režisér Zack Snyder se po několika ambiciózních komiksových filmech (300: Bitva u Thermopyl, Liga spravedlnosti Zacka Snydera) svým nejnovějším snímkem tematicky i žánrově vrací ke svému výbornému celovečernímu debutu, jímž je akční zombie horor Úsvit mrtvých. Skupina zlodějů se rozhodne vykrást sejf v Las Vegas. Než se jim to však povede, ve městě propukne zombie apokalypsa. Drsný boj o holé přežití může začít. V hlavní roli Dave Bautista (Strážci Galaxie, Spectre).
Premiéra: 21. května

Kominského metoda - 3. série (2021)
Kominského metoda
Závěrečná řada úspěšného komediálního seriálu scenáristy Chucka Lorreho (Dva a půl chlapa, Teorie velkého třesku) o stárnoucím herci (Michael Douglas), jenž si nyní na živobytí vydělává poskytováním kurzů herectví.
Premiéra: 28. května

Tipy na starší a dříve přidané filmy:
Smrt jí sluší (1992)
Smrt jí sluší
Robert Zemeckis je známý hlavně jako autor oscarového Forresta Gumpa nebo sci-fi trilogie Návrat do budoucnosti. Mezi jeho zdařilá díla ale určitě patří i proklatě černá fantasy komedie s prvky hororu, která se prostřednictvím příběhu dvou věčných rivalek, jimž ze všeho nejvíce záleží na jejich vzhledu a oblíbenosti, je chytrým a stylovým výsměchem lidské posedlosti krásou a věčným životem. Rozkošně cynická zábava, která je v dnešní "instagramové" době, kdy spousta lidí dává veřejně na odiv dokonalost (často falešnou) svých těl i životů, možná aktuální ještě více než v době vzniku. V hlavních rolích Meryl Streep, Goldie Hawn a Bruce Willis.

Interview s upírem (1994)
Interview s upírem
Na motivy stejnojmenného románu Anne Rice natočil uznávaný britský režisér Neil Jordan (Hra na pláč, Michael Collins) ojedinělý výpravný romanticko-hororový epos, jehož protagonistou je upír Louis (Brad Pitt), vyprávějící svůj více než dvousetletý životní příběh mladému novináři (Christian Slater). Ten začal v druhé polovině 18. století v New Orleans, když mu věčný upír Lestat (Tom Cruise) pomohl překročit práh lidského utrpení. Louis v tu chvíli ale ani zdaleka netušil, že věčný život v nikdy nekončící noci je mnohem větším prokletím, než jakákoliv lidská bolest. Uhrančivé pojetí upírské tematiky zdobí kromě výtečné formální stránky především plejáda slavných a skvělých herců - kromě výše zmíněných ještě např. Kirsten Dunst, Antonio Banderas nebo Stephen Rea.

Spáči (1996)
Spáči
Dějově rozmáchlé kriminální drama Barryho Levinsona (Rain Man, Vrtěti psem) s hvězdným hereckým obsazením (Jason Patric, Brad Pitt, Robert De Niro, Kevin Bacon, Dustin Hoffman) vzniklo na základě knižního bestseleru Lorenza Carcaterry. Vypráví o čtveřici chlapců z newyorské čtvrti Hell's Kitchen, kteří svým nezodpovědným chováním způsobí vážné zranění cizímu muži. Kvůli tomu všichni skončí v chlapeckém nápravném ústavu, kde se však stanou obětmi sexuálního zneužívání ze strany některých dozorců. V dospělosti pak dva z obtěžovaných chlapců na jednoho ze zvrhlých dozorců zcela náhodou narazí. Jejich pomsta za hrůzy, které jim dotyčný a jeho kolegové opakovaně prováděli, na sebe nenechá dlouho čekat. Komplexní a až překvapivě konzistentní syntéza filmů o dospívání, gangsterky, psychologického thrilleru a soudního dramatu ani po 25 letech nikterak nezastarala a stále nabízí exkluzivní emotivní zážitek.