Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Jak kolegové hodnotí odchod Miroslava Tomance z jihlavského zastupitelstva?

Jeho hlas byl na zasedáních městského zastupitelstva často a hlasitě slyšet, ke konci dubna však Miroslav Tomanec z Fóra Jihlava, které s koaličními partnery krajskému městu vládne, ze své pozice odchází. Jak jeho rozhodnutí a osobu vnímají jiní členové zastupitelstva?

Redakční dotaz: Jak tuto zprávu vnímáte, byl(a) jste překvapen(a)? Jakým zastupitelem Miroslav Tomanec byl?

Petr Paul (SPD) 

Překvapený jsem nebyl. Domnívám se, že pan Ing. Tomanec v sobě vyřešil osobní rozpor. Musel svým hlasem držet těsnou věšinu potřebou k vládnutí koaličníků na radnici. Vzpomínám si z jednání na finančním výboru - řekl svoje stanovisko a přítomným sdělil, že na zastupitelstvu bude hlasovat jinak. V rámci koalice musel. Kolik měl takových vnitřních rozporů ví nejlépe on sám. Mandát se vykonává i podle svého svědomí. Asi poslední kapka byla Jihlavská brána. Hlasoval podle sebe a mandátu se čestně vzdal. Z mého pohledu se zachoval chlapsky.

Radek Popelka (ANO) 

Hluboké rozpory uvnitř Fóra, ale vlastně celé koalice jsou průvodním jevem stávajícího volebního období. Pan Tomanec, tak jak ho vnímám já, si jde vždy tvrdě za svým názorem a diplomacie je mu tak trochu cizí. Jeho rezignace byla překvapivá, ale dá se pochopit. Osobně bych také nechtěl být spoluodpovědný za kroky současného vedení, které jdou často proti zájmům města, jeho občanů a některé se dokonce pohybují na hraně zákonnosti. Bohužel rezignace pana Tomance tuto situaci nijak neřeší. Ryba smrdí od hlavy a hlava bohužel stále zůstává.

Eva Decroix (ODS) 

Překvapená jsem, když mi děti udělají překvapení. V politice beru věci na vědomí. Jestli byla rezignace pana Tomance dobrý krok nebo chyba, případně pro koho, ukáže čas.

Pavel Šlechtický (KSČM) 

Odstoupení zastupitele pana Ing. Miroslava Tomance na posledním dubnovém zastupitelstvu mě velmi překvapilo. Především proto, že práce zastupitele pana Tomance nepochybně velmi bavila. Důvody k odstoupení na jednání zastupitelstva neuvedl. Jistě to nebyly důvody spočívající v jednání opozice. Osobně předpokládám, že jeho důvody k odstoupení byly v jeho některých odlišných názorech na jednání současné koalice. Musím konstatovat, že pan Tomanec byl na jednání zastupitelstva připraven a své názory v diskuzi často a to velmi přímočaře uplatňoval. Rozhodně nepatřil mezi zastupitele, kteří si jednání zastupitelstva tak zvaně odsedí. V tomto směru bude pan Tomanec v zastupitelstvu chybět.


Poznámka: Odpovědi byly seřazeny chronologicky od nejdřívější po nejpozdější. Další oslovení městští zastupitelé Vít Zeman (ŽiJ!), Libor Kuchyňa (Fórum Jihlava), Josef Kodet (KDU-ČSL) a Rudolf Chloupek (ČSSD) na dotaz redakce ve stanoveném termínu neodpověděli. 

V jihlavském zastupitelstvu dojde k personální změně. V závěru dnešního zasedání jihlavských zastupitelů oznámil svou rezignaci Miroslav Tomanec (Fórum Jihlava), který řady svých kolegů opouští po pěti letech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Magistrát města Jihlavy

Štítky politická korida, Jihlava, zastupitelstvo, Miroslav Tomanec, koalice, Petr Paul, Svoboda a přímá demokracie, Radek Popelka, ANO 2011, Eva Decroix, Rudolf Chloupek, ČSSD, ODS

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

POLITICKÁ KORIDA: Jak kolegové hodnotí odchod Miroslava Tomance z jihlavského zastupitelstva? | Politika | Zprávy | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.