Češi jdou na Němce s Růžičkou, nastoupí už i Šulák s Červeným

Foto: Jan Beneš, Český hokej

28. dubna 2021, 12:12

Adam Bagar

Příprava národního týmu na MS v Rize pokračuje tento týden v Plzni a Norimberku, kde Češi sehrají dva zápasy s domácím Německem. Ten první je na programu už ve čtvrtek 29. dubna od 18 hodin.

„Do branky nastoupí Honza Růžička, dvojku bude dělat Milan Klouček,“ uvedl po středečním tréninku asistent trenéra Martina Straka. Boleslavského gólmana tak čeká debut v národním týmu, stejně jako jeho dva ofenzivní parťáky Pavla Kousala a Ondřeje Najmana.

Zápasové volno ve čtvrtek dostanou brankář Roman Will, beci Daniel Gazda, Dominik Mašín, Radim Šalda, Jan Ščotka či trojice plzeňských útočníků Petr Kodýtek, Jakub Pour a Filip Suchý. „Sedmým obráncem bude David Němeček, třináctým útočníkem Jirka Černoch.“

V sestavě už se objeví i dvě nejčerstvější posily z Finska – Libor Šulák a Rudolf Červený. Zadák Oulu naskočí ve druhé obranné dvojici vedle Vojtěcha Mozíka, útočník Lahti na křídle třetího útoku po boku dalšího „Fina“ Šimona Stránského a karlovarského Jakuba Fleka.

Odveta je potom na programu hned v sobotu, trenéři v ní obmění sestavu. „Chtěli bychom dát mazákům volno. Ale uvidíme, jak se bude utkání vyvíjet a jestli budou všichni fit. Až v pátek se rozhodneme, jak to bude vypadat dál,“ prozradil jeden z asistentů Filipa Pešána.

Ten už vyhlíží i finalisty extraligy, kteří by se měli připojit příští týden. „Filip s Méďou (Petrem Nedvědem, pozn. red.) jsou s nimi v kontaktu a zjišťují, v jakém jsou stavu. V nejbližších dnech se rozhodneme, koho pozveme. Půjde tak o pět až sedm hráčů,“ odhadl Straka.

V hledáčku jsou pak i další hráči z evropských zahraničních soutěží. „Jsou tam ještě další kluci ve Finsku, Kovy (Jan Kovář, pozn. red.) ve Švýcarsku a Šimon Hrubec, který je s Omskem ve finále KHL. S ním se určitě počítá. Doufám, že mu vydrží zdravíčko a bude fit,“ zakončil.

Předpokládaná sestava pro čtvrteční utkání v Německu:

J. Růžička – Sklenička, Šustr, Šulák, Mozík, Galvas, Jordán, Němeček – H. Zohorna, T. Zohorna, Blümel – Tomášek, R. Hanzl, Radil – Červený, Š. Stránský, Flek – P. Kousal, O. Najman, Beránek – Černoch.

Kádr národního týmu pro kemp v Plzni

Brankáři:
Jan Růžička (BK Mladá Boleslav), Milan Klouček (HC Dynamo Pardubice), Roman Will (Traktor Čeljabinsk).

Obránci:
Libor Šulák (Kärpat Oulu), Jakub Galvas (Jukurit), Daniel Gazda (PSG Berani Zlín), Michal Jordán, Dominik Mašín (oba Chabarovsk), Vojtěch Mozík (Kunlun Red Star), David Sklenička (Jokerit Helsinky), Radim Šalda (Mountfield HK), Jan Ščotka (HC VERVA Litvínov), Andrej Šustr (Kunlun Red Star), David Němeček (HC Sparta Praha).

Útočníci:
Ondřej Beránek (HC Energie Karlovy Vary), Matěj Blümel (HC Dynamo Pardubice), Jiří Černoch (HC Energie Karlovy Vary), Rudolf Červený (Pelicans Lahti), Jakub Flek (HC Energie Karlovy Vary), Robin Hanzl (Spartak Moskva), David Tomášek (HC Sparta Praha), Petr Kodýtek (HC Škoda Plzeň), Ondřej Najman (BK Mladá Boleslav), Jakub Pour (HC Škoda Plzeň), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Šimon Stránský (Jukurit), Filip Suchý (HC Škoda Plzeň), Pavel Kousal (BK Mladá Boleslav), Hynek Zohorna (Chabarovsk), Tomáš Zohorna (HC Dynamo Pardubice).

Zápasový program českého národního týmu

Přípravné zápasy:
29. dubna 18:00: Německo – Česko (Norimberk)
1. května 13:30: Německo – Česko (Norimberk)
6. května: Česko – Slovensko (Praha)
7. května: Česko – Slovensko (Praha)

České hokejové hry (Praha):
12. – 15. května

Mistrovství světa (Riga):
21. května: 15:15 Rusko – Česko
22. května: 19:15 Česko – Švýcarsko
24. května: 19:15 Česko – Bělorusko
27. května: 19:15 Švédsko – Česko
29. května: 11:15 Česko – Velká Británie
31. května: 15:15 Česko – Dánsko
1. června: 15:15 Slovensko – Česko
3. – 6. června: play off

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz