Štěpán Filípek
28. dubna 2021 • 15:00

V čem ještě „nedospěl“ Krmenčík a co by dal Spartě. Kliment? Spíš do Slavie

Vstoupit do diskuse
1
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z nynější sezony FORTUNA:LIGY zbývá odehrát ještě pět kol, ale už nyní se čile spekuluje o letních posilách. Deník Sport a server iSport.cz se zaměřily na pět zajímavých jmen, o něž by mohla usilovat pražská Sparta, a spolu s bývalým trenérem Olomouce, Bohemians či Plzně Romanem Pivarníkem rozebraly jejich kvality i to, jak by zapadly do aktuálního kádru Sparty a strategie kouče Pavla Vrby. Největší pozornost bezesporu přitahuje útočník PAOK Soluň Michael Krmenčík...



Vrba by se předně mohl poohlédnout po svých bývalých svěřencích, s nimiž ještě v Plzni Spartu odsunul na nižší příčky. Nabízeli by se hned tři – a všichni působí v zahraničí. Jsou jimi útočník Michael Krmenčík, záložník Patrik Hrošovský a obránce Aleš Matějů.

„Každý trenér si rád vybírá hráče, které zná. A je to jednodušší i pro ně,“ říká Pivarník, jenž zmíněnou trojku sám na západě Čech vedl, v čele s Krmenčíkem. Zkušený kouč ho srovnává s Lukášem Julišem a komentuje i to, jak útočník PAOK Soluň ještě v Bruggách zrovna nevítal každodenní detailní sledování lékařskými experty.

INSIDER: Pro Hložka by byl dobrý mezikrok, zvládne Německo i Anglii
Video se připravuje ...

Zároveň Pivarník upozorňuje na ošidnost (předčasných) návratů z ciziny. „Musíte to mít dobře nastavené v hlavě, je velmi těžké přepnout,“ varuje.

To se ovšem po čase povedlo útočníkovi Slovácka Janu Klimentovi, jenž patří k elitním střelcům tohoto ligového ročníku. Pivarník, který ho poprvé vytáhl do ligy v Jihlavě, ovšem odůvodňuje, proč by se hodil spíše do tábora největšího letenského rivala.

A nakonec se zaměřuje i na jabloneckého snajpra Ivana Schranze, který už jednou ve Spartě byl, ale neprosadil se. „Doporučoval jsem ho ve slovenských novinách do reprezentace,“ usmívá se.

Podívejte se NA VIDEU na to, jak Roman Pivarník hodnotí možné posily pro Spartu.  

Český útočník Michael Krmenčík se snaží prosadit přes belgickou obranu
Český útočník Michael Krmenčík se snaží prosadit přes belgickou obranu

AC Sparta Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
1

FORTUNA:LIGA - první fotbalová liga 2023/2024

Nejvyšší česká fotbalová soutěž FORTUNA:LIGA se i v sezoně 2023/2024 odehraje ve formátu s nadstavbou. Vrací se skupina o Evropu, protože české týmy budou mít v nadcházející sezoně opět pět pohárových účastníků. Titul obhajuje Sparta Praha.

Základní část - tabulka a rozpis zápasů Dresy iSport Index Sestřihy zápasů VIDEO momenty Fantasy liga

Stránky klubů: Viktoria Plzeň * Slavia Praha * Sparta Praha * Bohemians 1905

Fotbal dnes * Liga mistrů * Evropská liga * Konferenční liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud