Jak to vidí chlap: Jak zaujmout muže svých snů?

Máš za sebou už několikáté nepovedené rande a pomalu ztrácíš naději, že bys někdy mohla potkat chlapa, se kterým bys byla šťastná. A pak se najednou objeví ON a ty máš jedinou myšlenku – toho musím mít! Jenže jak ho dostat? Na to se ptá čtenářka Anna našeho chlapa – Tomáše Erbena.

jak-to-vidi-chlap-1100x618.jpg Zdroj: Tomáš Erben

Dotaz čtenářky Anny:

Ahoj Tome,

píšu ti trošku jiný vzkaz než většina předešlých kolegyň. Chtěla jsem se tě zeptat z pohledu chlapa, co prostě zabírá na to chlapa dostat, co chlapy na ženských přitahuje a nedá jim spát, já vím, že je to individuální, ale všichni chlapi jsou stejní. Co má udělat mladá a atraktivní ženská, aby se do ní chlap zamiloval a byla pro něj přesně ta, kterou hledal a ta, která ho zároveň i fyzicky přitahuje nejvíc ze všech? A když už se ptám, tak co naopak i chlapa odradí a ženská tím u něj skončí?

Díky Anna

Odpovídá Tomáš Erben:

Milá Aničko,

koučování se věnuji mimo jiné právě pro tu pestrost. Těší mě, když mi chodí i takové dotazy, je to příjemné oživení. Dost mě to nutí se zamyslet, možná takhle zauvažují i některé čtenářky, jaký je rozdíl mezi tebou a jinými, zadanými, nešťastnými ženami. Od tebe, která zřejmě žádný vztah nemá, přichází úplně jiná energie, než od mnoha z těch, které si neuvědomují svou možnost volby…

Ale teď už k tobě. Párkrát jsem si přečetl ten tvůj výrok „je to individuální, ale všichni chlapi jsou stejní”, ale stejně nevím přesně, jak smýšlíš. Frázi, že jsme všichni stejní, jsem už párkrát slyšel. Obvykle v kontextu „všem jde jen o jedno”. No, kdyby to bylo tak snadné, asi mi ani nepíšeš. Spíš bych fakt řekl, že každý chlap je natolik jiný, že odhadovat, co by zamotalo hlavu právě tvému favoritovi, je jako sázet ruletu. A spíš na čísla než na barvu.

Předpokládám tedy, že máš nějakého vyvoleného a neptáš se na univerzální techniky. Skutečně věz, že to, co se třeba zdá pekelně svůdné mně, přijde zvláštní mým kamarádům. A pak zase něco, co přitahuje jiného, považuje další za dětinské… Přesto nějakých pár tipů zkusím dát dohromady. Ale až na závěr se dostanu k mé hlavní myšlence. Dost jde o to, v jaké fázi hledání se nacházíš. Pokud potřebuješ nějaký flirt, románek, pak si s tím můžeš vyhrát. Jestli hledáš partnera do života, pak bych volil naprostou přirozenost.

Použil jsem slovo „svůdná”. Často ta fyzická přitažlivost, vyvolaná třeba hříšně vyzývavým chováním, není úplně dobrý základ pro vztah. Některé dívky si toho mohou být rozumově vědomy, přesto stále dokola, jako podle nějakého vzorce, přitahují chlapíky, co je akorát využijí. Proč asi? U nás chlapů jsou ta propojení v těle trochu jiná než u vás. Muži, dotkne-li se ženského srdce, otevírá se brána rozkoše (samozřejmě, to srdce se ve prospěch nějaké rychlovky dá taky obejít). Má-li jít o něco ryzího, ženu naplní erotika spojená s láskou. Takhle komplexně my chlapi nefungujeme. Pro nás intimnost zase až tak intimní není, být nemusí.

Přitahovat tedy trochu vytrvale chlapa, ale zároveň nenaplnit jeho touhu, je umění gejši. Když budeš jednat vědomě a přirozeně, dá se tahle tenká hranice najít. Buď bohyní sama pro sebe, ne pro něj. Zbožňujeme ženy veselé, moudré, přirozené, vědomé, kamarádské, divoké, jemné, pokorné, živé, bezprostřední, usměvavé, pokorné, vášnivé… tímhle vším můžeš vytvořit naprostý koktejl afrodiziak. A sranda je, že každá z vás k tomuhle v sobě má klíč. Ne každá se o to ale zajímá jako ty.

Jak ten klíč hledat? Třeba pomocí rozhovorů s jinými ženami, ideálně takovými, u kterých sama vnímáš mocnou energii. Meditacemi, rozjímáním. Časem stráveným sama se sebou. Inspirativní četbou. Vnímej a poznávej, jaké jsou tvé nejmocnější zbraně, proč právě ty jsi pro některého chlapa naprostým skvostem. Nechtěj jím být pro každého, pro střední proud. Budeš přitahovat tak dobré chlapy, jak dobrou ženou budeš sama. Poznej a prožij své dary a ty pak nabídni tomu, kdo po nich bytostně zatouží.

A teď ta hlavní myšlenka: Ať ti vyjmenuju třeba sto vlastností, které různým mužům zamotají hlavu, ty chtěj využít jen těch, které jsou ti vlastní. Přirozenost, autenticita, při které dokážeš své ženství projevit, je jediný opravdový zdroj. Když si vyhlídneš někoho, koho by zaujala maska nebo hra, která ti není úplně vlastní, jednou tu masku budeš muset sundat. Anebo ještě hůř, nechat si ji nasazenou.

Každopádně, jistě sis už jednoho takového přírodního zákonu všimla – jestli ty jsi z něj paf, je velká šance, že jakési kouzlo vzájemnosti stojí na tvé straně. Jasně, ten zákon není úplně zákon, to bychom nikdo nezažil zlomené srdce, ale existuje velká šance, že tvoje žhnoucí nitro to jeho taky pořádně rozpálí. A jestli to můžeš nějak pokazit? Spíš se zaměř na ta svá „lákadla”, než abychom se loučili výčtem nesmyslů, kterých se ženy i chlapi dopouští.

Partnerství, intimita, vztah sama k sobě… Jsi trochu ztracená? Nebuď lhostejná, jde přeci o tvůj život! Prvním krokem vzhůru může být třeba to, že mi jen napíšeš… www.tomaserben.cz.

Nebo se můžeš obrátit na Tomáše přes nás, napiš mu svůj dotaz na adresu redakce@femina.cz a my mu jej předáme. A také zkus poradit Anně, jak by ses na jejím místě chovala ty? Napiš nám do diskuze…

28.4.2021 2:00| autor: Tomáš Erben

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa žen?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@femina.cz

TOPlist