Domov pro seniory v Perninku stěhuje své klienty do nejdeckého Rehosu

28. duben 2021 14:35

Klienti domova pro seniory v Perninku se stěhují. Kvůli narušené statice jedné z budov se víc než polovina seniorů v tomto týdnu přesune do nových prostor, a to do nejdeckého zařízení Rehos.

Domov pro seniory v Perninku stěhuje své klienty. Celkem 26 seniorů a také víc než polovina personálu budou už na konci tohoto týdne v nových prostorách. Ty domovu nabídlo krajské zařízení Rehos v Nejdku. Senioři se tam musí přestěhovat, protože jedna z budov perninského domova má narušenou statiku.

Během probíhající rekonstrukce půdní vestavby v Domově pro seniory v Perninku narazili v loňském roce stavebníci na neřešitelný problém v podobě popraskané prohýbající se podlahy. Přivolaný statik potvrdil, že budova s 32 lůžky je nevhodná k dalšímu obývání.

„V Nejdku budou dvě třetiny personálu v přímé péči, v Perninku jedna třetina. Ze začátku budeme chtít, aby si všichni vyzkoušeli oboje. Potom bude personál rozdělen. Budeme přihlížet k možnostem dojíždění jednotlivých zaměstnanců,“ uvedl ředitel Domova pro seniory v Perninku Alfréd Hlušek.

Zatím není jasné, kdy se do Perninku budou klienti moct vrátit. Co se statisticky narušenou budovou, bude kraj teprve řešit.

autoři: Ivana Sedláčková , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio