Můj kousek štěstí

Lucie Žáčková - Smutná dáma, zmítaná démony

Můj kousek štěstí

Nepřehlédnutelný talent. Za roli v Kobrách a užovkách získala Českého lva. Život jí ztrpčují dávné křivdy.

Možná je jako herečka tak přesvědčivá, protože se s ní život nemazlil. Vyrůstala v Ostravě, o které mluví realisticky až drsně. „Ostrava může vypadat jako krásné dílo jenom zvenku, ale hodně lidí tam žije velmi špatně,“ říká. Dětství také nevidí v růžových barvách.

„Neměli jsme příliš standardní rodinnou situaci,“ vzpomíná. „Tenkrát jsem snila o nějakém koutě jenom sama pro sebe, dneska vím, že člověk má přijímat věci, jak jsou. A být za ně vděčný.“ Tatínek je malíř, natěrač a hodinový manžel, maminka prodavačka. Rodičům se dodnes snaží odpustit, že jí podle jejího názoru projevovali málo lásky.

„Nemohli mě chválit, když sami chváleni nebyli,“ konstatuje držitelka Českého lva a Ceny Thálie. V dětství byla nešťastná a trpěla tak těžkými depresemi, že uvažovala o sebevraždě.

Kořalka na stole

„Svého času jsem chtěla skočit pod vlak. Ale i pak jsem dělala ještě spoustu zoufalých věcí, tedy kromě

Zbývá vám 74% článku k dočtení. Nenechte si to ujít!
Přístup k celému článku získáte s PREMIUM předplatným.
(pokud nemáte členství)
(pokud již členství máte)
Pokud vám stačí odemknout pouze tento článek, můžete tak učinit okamžitě zasláním jediné SMS. Zašlete SMS ve tvaru "ctu clanek" na číslo 903 33 20. Během chvilky obdržíte číselný kód, kterým článek odemknete.
Cena SMS odeslané na číslo 9033320 je 20 Kč vč. DPH. Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s. Infolinka: 602 777 555, www.platmobilem.cz.

Nejčtenější články
za poslední
24 hodin    3 dny    týden