Konec kariéry v 29 letech. Kapitán Vrchlabí už se bude věnovat jen trénování

Foto: Anton Martinec, hcvrchlabi.cz

Za Vrchlabí se bil v Chance lize, zároveň šéfoval mládeži, do toho na základní škole učil tělocvik. Od příštího ročníku ale Tomáš Jirků všechny tyto role plnit nebude, kapitán Stadionu dává aktivní kariéře v 29 letech sbohem. Klub o tom informoval na svých webových stránkách.

„Loni se mi splnil dětský sen, když jsem jako malý kluk chtěl jednou hrát za Vrchlabí v první lize. Nikdy mě však nenapadlo, že budu kapitánem mého milovaného týmu,“ říká Jirků v rozhovoru pro web hcvrchlabi.cz.

„V průběhu této sezony jsem si však uvědomil, že v profesionální soutěži je potřeba se hraní věnovat na sto procent, starat se o své tělo a hodně odpočívat,“ pokračuje.

Účast v první lize byla pro devětadvacetiletého zadáka vrcholem jeho kariéry. Ve druhé nejvyšší soutěži odehrál včetně play off 40 utkání s bilancí jednoho gólu a deseti asistencí. 

Vrchlabí v nováčkovské sezoně po základní části překvapivě skončilo čtvrté a ve čtvrtfinále play off vypadlo se Vsetínem. Krásná tečka za příběhem podkrkonošského patriota. 

„S tou myšlenkou jsem si pohrával delší dobu a měl jsem to tak nějak naplánované. Ale reálné obrysy to začalo mít až v průběhu letošní sezony. Ale je pravda, že kamarádi i rodina mi říkali, jestli není na to ještě brzy,“ přiznává.

„S tou myšlenkou jsem si pohrával delší dobu a měl jsem to tak nějak naplánované.“

Jirků si za Stadion zahrál ještě krajskou ligu, v roce 2013 klubu pomohl k postupu o patro výš. A dalšího posunu se dočkal po sedmi letech, loni společně přesedlali do Chance ligy.

S klubem se ale v tuto chvíli rozhodně neloučí. Jirků bude nadále zastávat post šéftrenéra mládeže, k němu ale přidá také novou roli. 

„Po Vánocích jsem měl jednání s majitelem a sportovním manažerem vrchlabského klubu, kde mi byla nabídnuta možnost zařadit se v budoucnu na pozici asistenta trenéra u našeho A týmu,“ informuje.

„Byla mi nabídnuta možnost zařadit se v budoucnu na pozici asistenta trenéra u našeho A týmu.“

„U mládeže už nebudu moci být hlavním trenérem u dvou věkových kategorií, jelikož by se to časově nedalo skloubit. Budu se ale nadále mládeži intenzivně věnovat,“ dodává Jirků pro klubový web.

A na co ze své hráčské kariéry bude nejraději vzpomínat? „Obrovská euforie byla, když jsme ve finále krajské ligy porazili Trutnov a postoupili do druhé ligy. To bych asi považoval za vůbec největší úspěch,“ uzavírá.

Foto: Markéta Křížová

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz