V hlavě designéra zavřeného během lockdownu v malém apartmánu se zrodil nápad, jak sofistikovaně přeměnit nábytek v pomocníky k domácímu cvičení. Jeho studio nedávno představilo řadu multifunkčního designerského nábytku.

Zakladatel designerského studia H-O-TT Luca Beltrame přišel během karantény v stísněném prostoru svého holandského bytu, který znenadání musel obstát jako domov, home office i příležitostná tělocvična, s nápadem víceúčelového, ale stále stylového nábytku.

FOTO: Stolek nebo činka? Unikátní řada „Furfit“ vznikla během lockdownu

Stolek nebo činka? Unikátní řada „Furfit“ vznikla během lockdownu - furfit-h-o-tt-studio-furniture-design_dezeen_2364_col_9-1536×864Stolek nebo činka? Unikátní řada „Furfit“ vznikla během lockdownu - furfit-h-o-tt-studio-furniture-design_dezeen_2364_col_1-1536×2048Stolek nebo činka? Unikátní řada „Furfit“ vznikla během lockdownu - furfit-h-o-tt-studio-furniture-design_dezeen_2364_col_5-1536×2048Stolek nebo činka? Unikátní řada „Furfit“ vznikla během lockdownu - furfit-h-o-tt-studio-furniture-design_dezeen_2364_col_11-1536×2048Stolek nebo činka? Unikátní řada „Furfit“ vznikla během lockdownu - furfit-h-o-tt-studio-furniture-design_dezeen_2364_col_13-1536×1152
Další fotky
Stolek nebo činka? Unikátní řada „Furfit“ vznikla během lockdownu - furfit-h-o-tt-studio-furniture-design_dezeen_2364_col_8-1536×2048

Se svým studiem tak během lockdownu navrhl unikátní řadu nábytku/fitness pomůcek „Furfit“. Z vysoké stoličky „Iasius“ se po otočení na bok stane víceúčelová zakřivená činka, nohy konferenčního stolku „Heracles“ také poslouží jako činky o váze mezi dvěma až pěti kilogramy, na něž upozorňuje značení na desce stolu. I kolíky z věšáku na oblečení „Epidemes“ lze použít jako lehčí činky, vršek stolku „Idas“ jako kettlebell. Další dvě stoličky se pak transformují v madla pro těžší verzi kliků.

Jedinečný nábytek navrhli v různých estetických verzích – od elegantnějšího zpracování v mosazi, mramoru a dubu až po hravější barevnou variantu v umělém kameni a pryskyřici. V budoucnu by studio chtělo využívat především recyklovaného materiálu.

Bizarní a extravagantní. „Bublinový“ palác, sídlo slavného návrháře, je k mání za 9 miliard korun

Prozatím není konceptuální řada „Furfit“ dostupná veřejnosti, ale studio H-O-TT doufá, že v blízké době najde partnera, jenž jim pomůže nápad rozvinout a případně představit i na budoucím Milan design week.

Jan Králík

Komentáře