Hlavní obsah

Schouten a Stoilovič budou pokračovat s českobudějovickými volejbalisty

České Budějovice

Kanadský univerzál Casey Schouten a srbský smečař Filip Stoilovič budou i v příští sezoně volejbalové extraligy hrát za České Budějovice. Obě zahraniční opory, které v prvním roce působení pomohly Jihostroji k zisku stříbra, se s klubem dohodly na smlouvách i na další ročník.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Ilustrační foto.

Článek

"Oba výborně zapadli do mužstva jak po volejbalové, tak lidské stránce a jsou to stoprocentní profesionálové," uvedl v tiskové zprávě generální manažer Robert Mifka.

Udržet oba hráče v kádru byla priorita klubu. "Casey je obrovský dříč, který je výborně fyzicky disponovaný," řekl o nejvíce bodujícím hráči vicemistrovského celku. "Filip je komplexní hráč evropského formátu v nejlepších letech. Během sezony jsme se mohli spolehnout na jeho stabilní příjem, výbornou obranu a organizaci hry v poli," pokračoval Mifka.

Jihostroj v nedávno skončené sezoně obsadil druhé místo po finálové porážce s Karlovarskem, finálovou sérii prohrál 2:3 na zápasy. "Byli jsme blízko ke splnění našeho cíle a já mám velkou chuť pokračovat v tvrdé práci a být součástí vývoje tohoto týmu," řekl sedmadvacetiletý Schouten. O rok starší Stoilovič se těší na návrat fanoušků do hledišť. "Protože jsem v celé mojí první sezoně nezažil, jaké je hrát v Českých Budějovicích před plnou halou. Bez fanoušků to nebylo úplně ono," konstatoval.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články