Hlavní obsah

Parádička á la Granlund baví diváky mistrovství světa osmnáctek

Plano/Praha

Kousek, na který si hráč opravdu musí věřit. Běloruský obránce Dmitrij Kuzmin se toho nebál a proti Švýcarsku se na mistrovství světa hráčů do 18 let blýskl parádním gólem á la Mikael Granlund. Ten stejným způsobem skóroval na seniorském mistrovství světa v Bratislavě v roce 2011 proti Rusům.

Foto: iihf.com

Hráči Běloruska na MS osmnáctek svými výkony baví

Článek

Bělorusové zatím na turnaji ve Spojených státech svými výkony baví. Ve svém prvním utkání sice podlehli Švédům 1:5, ale útočník Danila Klimovič si ve druhé třetině za stavu 0:2 troufl na Kyselovu kličku, která sice k úspěchu nevedla, ale pokus se cení.

V utkání se Švýcarskem, se povedla obránci Dmitriji Kuzminovi jiná parádička. V přesilové hře na začátku druhé třetiny za stavu 1:0 neváhal a lakrosovým způsobem nebo také gólem á la Mikael Granlund zavěsil puk pod horní tyčku zaskočeného gólmana.

Jeho spoluhráči poté přidali ještě dalších pět branek a mohli se radovat z vítězství 7:1. Hattrickem se blýskl Klimovič, který si tak aspoň vynahradil svůj nepovedený pokus ze zápasu se Švédy.

Kyselovu kličku se šťastným koncem předvedl například i Tomáš Hertl hned ve svém prvním utkání v NHL, kde zazářil čtyřmi góly.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
  Rakousko - Česko zítra 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Rakousko vs. Česko
Rakousko vs. Česko
Rakousko
Česko