Středa 1. května 2024, Svátek práce
130 let

Lidovky.cz

Sport

Fotbalisté Plzně porazili Teplice 1:0 a jsou poprvé po sedmi letech ve finále poháru

Fotbalisté Plzně jako první postoupili do finále domácího poháru MOL Cupu foto: Petr EretMAFRA

Plzeň - Fotbalisté Plzně jako první postoupili do finále domácího poháru MOL Cupu. Favorizovaní svěřenci trenéra Adriana Guľy v semifinále porazili Teplice 1:0 gólem Milana Havla ze 76. minuty. Viktoria si o trofej zahraje 20. května na svém stadionu proti obhájci Spartě, nebo Slavii. Pražské derby na Letné se uskuteční příští středu.
  19:05aktualizováno  19:12

Západočeši, kteří loni ve stejné fázi MOL Cupu podlehli Spartě, se do pohárového finále dostali poprvé od roku 2014. Tehdy Plzeň nestačila rovněž na letenského rivala.

Ani v Plzni se ještě nemohli na tribuny v omezené míře vrátit fanoušci, protože možnost zaplnit z deseti procent stadiony platí až od víkendu.

Domácí Káčer v úvodu z dálky těsně přestřelil a ve 27. minutě slovenský záložník zahodil mnohem větší šanci, když ve skluzu minul odkrytou branku po zaváhání Grigara. Teplický gólman pak zblízka vychytal Faltu a těsně před pauzou vyrazil na roh Šulcovu hlavičku.

Grigar hosty se štěstím podržel i na začátku druhého dějství, kdy po standardní situaci zblízka vykopl míč tečovaný Beauguelem. Tepličtí, kteří jsou v první lize na poslední nesestupové pozici, pokračovali v urputné defenzivě a jen sporadicky opouštěli vlastní polovinu. Plzeň na pevnou obranu soupeře dlouho nedokázala vyzrát.

Domácím se to povedlo až v 76. minutě. Káčer nacentroval do šestnáctky, střídající Ondrášek hlavičkoval do tyče a volný Havel z dorážky nezaváhal. Severočeši v nastavení mohli z ojedinělé možnosti vyrovnat, ale Knapíkovu hlavičku chytil brankář Staněk.

Viktoria porazila Teplice i ve třetím utkání v aktuální sezoně a svou sérii bez soutěžní porážky protáhla na 14 zápasů.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!