28. dubna 2021 • 22:50

SESTŘIH LM: PSG - City 1:2. Rozhodl Mahriz, Gueye dostal červenou

Autor: ČTK, ros, mas
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Manchesteru City otočili první duel semifinále Ligy mistrů na hřišti PSG a zvítězili 2:1. Skóre otevřel v 15. minutě Marquinhos, ale v druhém poločase pálili pouze hosté. V rozmezí sedmi minut se trefili Kevin De Bruyne a Rijád Mahriz. Špatné druhé dějství pro domácí navíc korunoval faulem za červenou kartu Idrissa Gueye, který bude chybět v odvetě.



„Citizens“ neprohráli s Pařížany ani čtvrtý duel v evropských pohárech. Vítěz se ve finále utká s Realem Madrid, nebo Chelsea, jejichž úterní souboj ve Španělsku skončil 1:1. Finále je na programu 29. května v Istanbulu.

V domácí sestavě nechyběl nejlepší kanonýr týmu v soutěži Mbappé, který o víkendu kvůli zranění nedohrál ligový duel s Metami. Po pětizápasové absenci se vrátil uzdravený stoper Marquinhos.

SESTŘIH LM: PSG - Manchester City 1:2. Obrat hostů i červená karta Gueyeho
Video se připravuje ...

Jako první zahrozili v 13. minutě Pařížané, ale Neymarovu ránu pod břevno Ederson vytáhl. O dvě minuty později se domácí radovali. Kapitán Marquinhos naběhl na Di Maríův rohový kop a hlavou na vzdálenější tyč nedal Edersonovi šanci.

Za hosty poté zahrozil Silva, ale jeho zakončení z úhlu k tyči si brankář Navas pohlídal. V závěru úvodního poločasu se neprosadil ani Foden.

Manchester srovnal v 64. minutě, když De Bruyneho centr do vápna propadl až do sítě. O sedm minut později Mahriz z přímého kopu dokonal obrat. Šanci na závěrečný tlak PSG zmařil Gueye, který ostře přišlápl Gündoganovi lýtko a dostal červenou kartu. „Citizens“ od prosince vyhráli venku 18. soutěžní duel za sebou, čímž vylepšili anglický rekord.

Góly

Domácí: 15. Marquinhos

Hosté: 64. De Bruyne, 71. Mahríz

Sestavy

Domácí: Navas – Florenzi, Marquinhos (C), Kimpembe, Bakker – I. Gueye, Paredes (83. A. Herrera) – Di María (80. Danilo Pereira), Verratti, Neymar – Mbappé.

Hosté: Ederson – Walker, Stones, Rúben Dias, Cancelo (61. Zinčenko) – Gündoğan, Rodri, De Bruyne (C) – Mahríz, B. Silva, Foden.

Náhradníci

Domácí: Rico, Kehrer, Icardi, Rafinha Alcântara, Danilo Pereira, Kean, Sarabia, Kurzawa, Herrera, Diallo, Draxler, Dagba

Hosté: Steffen, Trafford, Aké, Sterling, Jesus, Agüero, Zinčenko, Laporte, Torres, Mendy, Fernandinho, García

Karty

Domácí: Paredes, Neymar, I. Gueye (č)

Hosté: Cancelo, De Bruyne

Rozhodčí

Brych (GER) – Borsch (GER) , Lupp (GER)

Stadion

Parc des Princes, Paříž

Paris Saint-Germain Vše o klubu ZDE

Manchester City Vše o klubu ZDE

Radost Neymara a Marquinhose po úvodním gólu proti City
Radost Neymara a Marquinhose po úvodním gólu proti City

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud