Princ William a vévodkyně Kate Profimedia
Princ William a vévodkyně Kate Profimedia
Princ William a vévodkyně Kate Profimedia
Princ William a vévodkyně Kate Profimedia
30
Fotogalerie

Kate a William slaví 10. výročí svatby: Nejkrásnější fotky královského páru

Dnes 29. dubna 2021 je to přesně deset let, co si své ano řekli britský princ William a vévodkyně Kate. Následník trůnu potkal svoji vyvolenou Kate Middleton na Univerzitě St Andrews ve Skotsku a dokázal, že láska hory přenáší, protože si ji vzal i bez ohledu na její „neurozený“ stav. Dnes mají tři děti a stále spokojené manželství. Podívejte se na jejich nejhezčí fotky a připomeňte si zajímavosti ze svatby! Tu najdete také na videu v úvodu článku.

Skryté poselství

Svatební kytice, kterou měla Kate při obřadu, skrývala tajný vzkaz nastávajícímu manželovi. Pugét květin, jež nevěsta třímala v ruce, totiž obsahoval konvalinky, hyacinty, myrtu a také květinu zvanou hvozdík bradatý, které se v angličtině říká sweet William neboli sladký William. Romantické, že? Mimochodem, celá květinová výzdoba na královské svatbě stála přes 800 tisíc dolarů. Podívejte se na jejich svatbu také na videu v úvodu článku. 

Úvodní foto: Profimedia

Pokračování 2 / 6

Vlastní make-up

Nevěsta sice neváhala investovat víc než 400 tisíc dolarů do svatební róby navržené Sarah Burton pro značku Alexander McQueen, na obličej si však od profesionálních vizážistů sáhnout nenechala. Naopak, její svatební make-up byl její vlastní dílo. Ani tak však nechtěla podcenit situaci a riskovat, že by se něco nepovedlo, proto brala soukromé hodiny od make-up artistky Arabelly Preston, aby se připravila.

Kate a William po 10 letech manželství:

Pokračování 3 / 6

Žádné pocení

Královská svatba dokáže být vyčerpávající a stresující. Není se proto čemu divit, že se svatebčané během obřadu museli občas pěkně zapotit. Aby princ William náhodou neskončil s koláči potu v podpaží své červené uniformy, musela mít speciální úpravu. Krejčovství Kashket&Partners proto přidalo do podpaží uniformy speciální vložky proti potu, aby zabránily trapasu.

Kate a William po 10 letech manželství:

Pokračování 4 / 6

Královský oběd

Menu na svatební hostině po obřadu, které se zúčastnilo 650 hostů, měla na svědomí samotná královna Alžběta. Zahrnovalo obrovské množství jednohubek. Bylo potřeba jednadvaceti šéfkuchařů, aby zvládli připravit přes deset tisíc kanapek. Na večerní recepci už to měli snazší, té se totiž zúčastnilo „pouhých“ tři sta hostů.

Pokračování 5 / 6

Dodržování tradic

Jako správná nevěsta musela mít Kate něco starého, něco nového, něco půjčeného a něco modrého. Její šaty byly vyrobeny 1800 let starou krajkovou technikou, jenž představovala něco starého. Něco nového byly diamantové náušnice, které Kate dostala od svých rodičů ke svatbě. Něco půjčeného byla korunka z roku 1939 od Cartiera zapůjčená samotnou královnou. A něco modrého evokovala nenápadná světle modrá nitka protkaná celými šaty, která při zběžném pohledu téměř nebyla vidět.

Pokračování 6 / 6

Party do ranních hodin

Večerní party na oslavu svatby Kate a prince Williama se konala přímo v Buckinghamském paláci v trůnním sále, kde byl postavený provizorní bar a řada pohovek a židlí pro ty, kteří zrovna netančili na parketě. Muziku mimo jiné obstarávala zpěvačka Ellie Goulding a hosté se zřejmě dobře bavili, protože mejdan trval až do třetí hodiny ranní. Teprve poté se mohl novomanželský pár rozloučit a jít si užít první manželskou noc.

Doporučujeme

Články odjinud