×

Další video: „Koudelka se chová jako showman. Ranař Trump jako prezident konflikty ve světě likvidoval. Česko je na rozdíl od Slovenska v eurohujerském proudu.“ – Miroslav Korecký

Countdown
Zrušit
×

„Sputnik tu měl být už dávno. SPD má nejblíže k hnutí ANO, pokud bude pro referendum o EU. Nechceme chlebíčkovou Radu ČT ani vyšší poplatky.“ – říká Radim Fiala

Jaké je podle místopředsedy SPD Radima Fialy aktuálně mezi politiky největší jablko sváru? Jak vnímá momentální ministerskou rošádu? Ve chvíli, kdy kabinet ztrácí podporu komunistů, přichází chvíle SPD, která se snažila vyvolat nedůvěru vládě? A bude mít po volbách SPD zájem řídit tuto zemi?

„Tak samozřejmě se blíží volby, které se – alespoň doufám – uskuteční v říjnu. A už to předvolební období pro mnoho politiků a stran samo o sobě zasévá svár, kdy mají politici pocit, že musí lidem vysvětlit, jaký je jejich pravý postoj, tudíž není čas na kompromisy. Děje se to v současné době i ve Sněmovně.“ – vysvětluje Radim Fiala.

„Co se týče této vlády, musím říct, že hnutí SPD ji nikdy nepodpořilo, to znamená, že jí nedalo důvěru. Kritizujeme ministerstva. Ať už ministra Hamáčka na vnitru nebo bývalého ministra Petříčka. Kritizovali jsme ministry zdravotnictví za to, jak nestrukturovaně řídili epidemii.“ – dodává Radim Fiala.

► Doporučujeme YouTube – Xaver Live

„Snažili jsme se v opozici získat podpisy pro nedůvěru této vládě – pro vyvolání nedůvěry – už v době, kdy vláda prodlužovala nouzový stav. Dnes už vidíme, že část z toho byla i neústavní věc. Že vláda obešla ústavu. Opozice ale neměla politickou vůli k vyvolání nedůvěry. Potom jsme se o to už nepokoušeli. Nemáme zájem řídit tuto zemi půl roku před volbami. Měla by to být vláda odborníků.“ – podotýká Radim Fiala.

► Projekt internetové nezávislé televize XTV můžete podpořit zde.

radim-fialaspdpolitikavolbyanoandrej-babistomio-okamuravladamistopredseda-spdkoronakrize
Další videa
Načíst další Paráda! Došli jste až na konec.