InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Prodloužení smlouvy: V Jihostroji pokračují zahraniční opory Schouten a Stoilovič

 Autor: VK Jihostroj ČB.

    Autor: VK Jihostroj ČB.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – „Pokud se bavíme o cizincích, kteří přišli před touto sezonou, tak oba splnili, co jsme od nich očekávali,“ uvedl před pár dny v rozhovoru pro webový portál Jižní Čechy Teď trenér volejbalistů Jihostroje René Dvořák. Netrvalo to dlouho a vzájemná spokojenost byla potvrzena prodloužením smlouvy na nadcházející volejbalovou sezonu. Oba přišli před uplynulým ročníkem na jih Čech jako velké posily a vysoká očekávání potvrdili. Casey Schouten a Filip Stoilovič se ukázali jako klíčové opory a s vedením Jihostroje se dohodli na nových smlouvách pro další sezonu! Udržet obě zahraniční akvizice bylo pro Jihostroj v mezisezonním období prioritou.

„Oba výborně zapadli do mužstva, jak po volejbalové, tak lidské stránce a jsou to stoprocentní profesionálové! Casey je obrovský dříč, který je výborně fyzicky disponovaný. Myslím, že se už naplno sžil s místním prostředím i specifiky české extraligy. Věřím, že nadcházející sezona ještě více ukáže jeho útočný potenciál a sílu na servisu, který je pro nás jednou z nejdůležitějších herních činností, na kterých musíme stavět," uvedl pro klubový web generální manažer Robert Mifka na adresu Caseyho Schoutena. Kanadský univerzál byl nejvíce bodujícím hráčem Jihostroje a i v rámci celé extraligy patřil k nejlepším v úspěšnosti útoku. „Mám radost, že můžu v Českých Budějovicích pokračovat. Je tu skvělá parta, klub funguje na vysoké úrovni a moc se mi líbí i samotné město," vzkazuje Casey Schouten už z rodného Winnipegu.

Filip Stoilovič patřil do nejužší špičky nejlepších přihrávačů v Uniqa extralize a byl velkým přínosem pro organizaci hry celého týmu. „Filip je komplexní hráč evropského formátu v nejlepších letech. Během sezony jsme se mohli spolehnout na jeho stabilní příjem, výbornou obranu a organizaci hry v poli. Bohužel ho limitoval komplikovanější průběh covidu a následně i zranění. Věřím, že až bude fyzicky v pořádku, ukáže naplno svou sílu a šikovnost i v útoku a na servisu, který je rovněž jeho silnou stránkou," říká Robert Mifka. Srbský smečař vystřídal před příchodem do Jihostroje během pěti sezon šest týmů. Jižní Čechy na něj ale zapůsobily a rozhodl se prodloužit své angažmá. Podle svých slov se těší, až v Budějovicích konečně zažije i zápas před plnou halou.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace