Hlavní obsah

Volejbalista Hadrava se v Civitanově neprosadil, v klubu končí

Praha

Volejbalista Jan Hadrava po ročním angažmá končí v Civitanově. Český univerzál sice slavil s hvězdným týmem italský titul, ale v sezoně naskakoval do hry jen jako střídající hráč, proto se rozhodl odejít. V Itálii už působit nebude, jméno nového klubu ale zatím neprozradil.

Foto: Sport.cz

Český volejbalista Jan Hadrava v dresu slavné Civitanovy dohrál.

Článek

"Představoval jsem si to jinak. Cílem bylo hrát a pomáhat hlavně na hřišti, k čemuž bohužel nedošlo," prohlásil pro web Českého volejbalového svazu reprezentační univerzál a s trochou optimismu doplnil: "Nabral jsem ale naprosto unikátní zkušenosti."

Do Itálie odešel po čtyřletém působení v polském Olsztynu, kde patřil k nejvíce bodujícím hráčům. Věřil, že se prosadí i v jednom z nejlepších klubů světa, to se mu ale nepodařilo. Třeba ve finále devětadvacetiletý Hadrava odehrál jen pár minut a chodil pouze na servis.

"Když jsem nad tím přemýšlel, tak jsem asi doplatil na finále italského Superpoháru ze začátku sezony. Odehrál jsem dva sety, jeden jsme vyhráli a druhý prohráli v super tie-breaku 14:16. To mi asi uškodilo. Celkově asi nejsem z roku nadšený, jak bych měl nebo mohl být," řekl.

Foto: Sport.cz

Český volejbalista Jan Hadrava v italské lize v dresu Civitanovy dohrál.

S koučem Gianlorenzem Blenginim se o své pozici v týmu bavil několikrát. Vysvětlení, proč častěji nenastupuje, se ale nedočkal. "Chápal, že chci být více na hřišti. Po sezoně jsem se snažil dostat odpověď, proč jsem nehrál, ale konkrétní důvod jsem neslyšel," řekl Hadrava, před kterým měl přednost Kamil Rychlicki z Lucemburska "Měl v Itálii více zkušeností."

Proto se Hadrava rozhodl roční kontrakt neprodloužit. "Za těchto okolností jsem nejevil zájem dál pokračovat. Mým cílem bylo více hrát a pomáhat týmu na hřišti," vysvětlil. O dalším působení má jasno, ale jméno týmu zatím prozradit nemůže. "Jenom dodám, že v Itálii už dál nebudu, i když co mi manažer říkal, nějaká nabídka odsud byla," uvedl Hadrava.

S Civitanovou slavil svůj první titul na klubové úrovni. "Nemá to ale takovou chuť jako pro kluky, kteří hráli v základu," podotkl. I tak si bývalý hráč liberecké Dukly nebo francouzského Nantes působení v Itálii pochvaloval. "Málokdo dostane možnost hrát po boku s takovými velikány. Podobná sestava už se asi jen tak nesejde. Jsem moc rád, že jsem poznal zázemí jednoho z nejslavnějších týmů světa. Herně mě to tolik neposunulo, ale tréninkově rozhodně ano," řekl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články