Předaukční výstava v Galerii KODL

Předaukční výstava v Galerii KODL

Adresa:

Praha 1, Národní 7

Termín: 26.4.2021 29.5.2021

26dub - 29kvě celý den

Žánr: výstavyumění aukce galerie live stream online


Předaukční výstava mimořádných uměleckých děl probíhá v prostorách Galerie KODL od 26. dubna do 29. května. Zakončena bude aukcí na pražském Žofíně v neděli 30. května od 12 hodin. Zájemci budou mít příležitost dražit i online na aukčním portálu Artslimit.com. Pro veřejnost bude expozice otevřena dle aktuálních opatření vlády.

Kolekce umění 19. století zaujímá v jarní aukční nabídce významné místo a svou kvalitou i rozmanitostí jistě potěší každého obdivovatele umění. Nechybí tzv. Generace Národního divadla (Václav Brožík), které sekundují další významní figuralisté v čele s Antonínem Machkem, Petrem Maixnerem a Maxmiliánem Pirnerem. Výsadní pozici má krajinomalba v podání Adolfa Chwaly, Václava Kroupy či Julia Mařáka, žáků Haushoferovy školy, a navazujícího ateliéru Julia Mařáka, zastoupeného díly Antonína Slavíčka, František Kavána či Aloise Kalvody. Nechybí ani reprezentativní díla na současném trhu vysoce ceněných solitérů Oldřicha Blažíčka, Beneše Knüpfera, Luďka Marolda, Jana Preislera, Maxe Švabinského a Jakuba Schikanedera, který zde vyniká výjimečnou prací „Loučení na břehu mořském“ z jeho vrcholného období. České autory doplňují opět renomovaní malíři francouzští a ruští – jmenovitě to jsou Albert Maria Lebourg, Jules Jacques Veyrassat a Filipp Andrejevič Maljavin.

Je již tradicí, že současní umělci darují do dobročinných aukcí Galerie KODL špičková díla. Patří jim za to respekt a poděkování.

Samozřejmostí je i virtuální prohlídka

Tato akce již proběhla a není aktuální. V nabídce však máme mnoho jiných souvisejících akcí!

Podobné akce

Ubytování v okolí akce Předaukční výstava v...

Salon Thajka - Hotel MánesPraha (473 metrů)

Zrcadlová kaple KlementinaPraha (582 metrů)

ValentinskaPraha (653 metrů)

Doporučené akce v Praze

Akce v Praze na Jiný den?

V okolí doporučujeme...

Národní divadlo Národní divadlo Praha 1 (128 m)
Café Louvre Café Louvre Praha 1 (258 m)