Nejočekávanější filmové novinky, které dorazí na streamovací služby v květnu '21

Nejočekávanější filmové novinky, které dorazí na streamovací služby v květnu '21
Armáda mrtvých (2021) | Netflix
Kyslík (2021)
Kyslík
Hrdinkou nového snímku francouzského režiséra Alexandra Ajy, jenž má za sebou velmi brutální horory jako Hory mají oči nebo Piraňa 3D, je mladá žena v podání Melanie Laurent (Hanebný pancharti). Ta se zničehonic probudí v kryogenní komoře, aniž by věděla, jak se tam dostala. A bude se z ní muset dostat ven dřív, než jí dojde kyslík.
Film dorazí na Netflix 12. května

Kdo mi jde po krku (2021)
Kdo mi jde po krku
Novinka úspěšného filmového a televizního scenáristy a režiséra Taylora Sheridana (Sicario: Nájemný vrah, Wind River, Yellowstone) slibuje napínavý thriller, v němž půjde o život malému svědkovi vraždy, jehož napříč montanskou divočinou pronásledují dva profesionální zabijáci (Aidan Gillen, Nicholas Hoult), kteří v lesích záměrně rozpoutají požár. Jediným člověkem, jenž může vyděšenému chlapci pomoci přežít, je zkušená záchranářka v podání Angeliny Jolie. Dále hrají Jon Bernthal, Tyler Perry, Jake Weber.
Snímek bude k dispozici na HBO Max od 14. května (kdy dorazí na HBO GO zatím není známo).

Žena v okně (2021)
Žena v okně
Hrdinkou mysteriózního thrilleru je agorafobií trpící Anna Fox (Amy Adams), která žije sama v bytě v New Yorku. Ta začne oknem špehovat své nové sousedy. Těmi jsou na první pohled obyčejní manželé. Jednoho dne ale zahlédne, jak manžel svou ženu brutálně napadne. Anna útok nahlásí policii, ta však žádný zločin neodhalí... Nový snímek v duchu hitchcockovských thrillerů (viz Okno do dvora, Okno z ložnice, Disturbia) natočil britský režisér Joe Wright (Pýcha a předsudek, Nejtemnější hodina). V dalších rolích se objeví Gary Oldman, Julianne Moore, Jennifer Jason Leigh, Anthony Mackie aj.
Film dorazí na Netflix 14. května.

Armáda mrtvých (2021)
Armáda mrtvých
Po nedávném uvedení svého vysněného čtyřhodinového sestřihu komiksové Ligy spravedlnosti se režisér Zack Snyder od superhrdinských velkofilmů na chvilku odklonil směrem ke svému prvnímu celovečernímu snímku, jímž je dravý zombie horor Úsvit mrtvých. Jeho blížící se novinka vypráví o skupině zlodějů, která se rozhodne vykrást sejf v Las Vegas a obohatit se tak o desítky milionů dolarů. Než se jim to však povede, ve městě propukne zombie apokalypsa. Tím pro partu zločinců začíná nelítostný boj o přežití, v němž jim hromady peněz příliš nepomohou. V hlavní roli vůdce lupičského týmu se objeví Dave Bautista (Spectre, Spolujízda).
Snímek bude k dispozici na Netflixu od 21. května.

Cruella (2021)
Cruella
Jaká byla ďábelská záporačka Cruella de Vil před událostmi klasické disneyovské pohádky 101 dalmatinů? To by měla zodpovědět nová krimikomedie Craiga Gillespieho (Noc hrůzy, Já, Tonya), v níž mladou Cruellu ztvární oscarová Emma Stone (La La Land). V dalších rolích se objeví Emma Thompson, Paul Walter Hauser, Mark Strong aj.
Film dorazí na Disney+ 28. května.