Trápí vás černé tečky? Vyzkoušejte tenhle domácí peeling

Černé tečky na obličeji vypadají nevzhledně. Jedná se v podstatě o zanesené a ucpané póry, které je potřeba vyčistit a ideálně také zklidnit pokožku, aby se póry zatáhly. Nicméně někdo má široké póry už dané a problém s černými tečkami se tak cyklicky opakuje. Pomáhají pleťové masky i peeling. A nemusí jít rovnou o peeling chemický, zkuste raději něco z domácích zdrojů.

Velmi účinné jsou čistící pleťové masky domácí výroby, například slupovací z vaječného bílku a citronové šťávy. Dnes se ale zkusíme zaměřit spíš na domácí peeling, který vám pomůže zbavit se ucpaných pórů a tedy i černých teček.

Domácí čistící peeling, co vás zbaví černých teček

Peeling mechanicky zbavuje pokožku nečistot, zároveň ji také účinně prokrvuje. Po použití peelingu je pleť zářivější a zdravější. Jako by omládla. Přírodní, tedy doma vytvořené peelingy jsou pro pro pokožku opravdu velkým přínosem, dokážou ji nejen zbavit odumřelé kůže a nečistot v pórech, zároveň pomůžou dlouhodobě s akné.

Peeling na obličej používejte zhruba jedenkrát týdně, na smíšenou a mastnou pleť ho můžete použít i 2x do týdne. Přínos a rozdíl v kvalitě pleti zaznamenáte velmi brzy, pleť bude viditelně mladší a zářivější.

Při přípravě domácího peelingu vždy pamatujte na to, že musí obsahovat nějaké abrazivo, tedy hrubší částečky. Právě ty vás zbaví odumřelé kůže a jemnou masáží prokrví pokožku. Z čeho peeling připravit?

Kombinace surovin na domácí peeling:

Na přírodní peeling na obličej můžete použít například:

  • pleťový krém, do něhož zamícháte mleté ořechy nebo mleté slupky z mandlí
  • olej (nejlépe panenský olivový), třtinový cukr a pár kapek citronové šťávy
  • kokosový olej, med a hrubý cukr krystal (můžete přidat mletou kávu na prokrvení)
  • rozmixované ovesné vločky, med, lžička mléka nebo ještě lépe jogurtu (můžete klidně přidat i rozmačkaný banán) – tento peeling je vhodný na problematickou pleť na zmírnění akné
Mohlo by se Vám také líbit

Diskuze je uzavřena.