Ve Španělsku pokračuje European Tour, Lieser bude bojovat o cut

Ondřej Lieser
Ve Španělsku pokračuje European Tour, Lieser bude bojovat o cut

Ve Španělsku po týdnu opět pokračuje European Tour, tentokrát se hraje Tenerife Open. V čele je zlepšující se Thorbjorn Olesen, to Ondřej Lieser bude znovu bojovat o cut. 


Dán Thorbjorn Olesen se po nedávných událostech vzpamatoval a ve Španělsku září. Na Tenerife Open po prvním kole vede, vše díky deseti birdie a jediné chybě.

62 ran je navíc novým rekordem hřiště. Historii mohl přepisovat ale především Američan John Catlin. Po třinácti jamkách šel na hřišti s parem 71 za -10, závěr se mu ovšem nepovedl. Kvůli dvěma bogey se propadl na dělené druhé místo, kde najdeme také Deana Burmestera, Garricka Higga a Alexandera Bjorka.

O další dvě rány zpět je Joost Luiten. Nizozemský golfista začal bogey, poté ale trefil další eso. Napodobil tak Tommyho Fleetwooda, kterému se podařilo trefit hole-in-one na dvou po sobě jdoucích turnajích.

Velké potíže s cutem naopak opět bude mít Ondřej Lieser. Zahrát sice dokázal tři birdie, ale také dvě bogey a double-bogey na tříparové dvojce, kde Luiten zahrál již zmíněné eso.

Aktuálně je tak Lieser dělený 117. a zítra jej čeká náročná bitva o víkendové pokračování.