stříkaná izolace
Stavíme - rekonstruujeme Úspory a ekologická řešení

Díky stříkané izolaci ušetříte až 70 procent nákladů za topení

Víte, jak se provádí stříkaná izolace? Dnes vás celým procesem provedeme. Díky této metodě dokážete ušetřit velké procento z vašich nákladů na topení a klimatizaci. Navíc doma konečně zavládne příjemné pohodlí. 

Stříkaná izolace je dobré řešení

Přejete si pro svůj byt nebo dům izolaci, která vám dovolí výrazně snížit náklady za topení a klimatizaci? Výhodou stříkané izolace je to, že se dostane i do těžko přístupných míst, které jsou pro jiné materiály nedostupné. Navíc je lehká a nezatíží tak konstrukci vašich prostor. Stříkaná izolace je zdravotně nezávadná a nevyžaduje žádné mechanické kotvení. Víte, jak se při realizaci stříkané izolace postupuje?

Postup stříkané izolace

Za jeden den je v počtu dvou pracovníků možno zateplit plochu až o velikosti 300 metrů čtverečních. Metoda stříkané izolace se skvěle hodí například pro zateplení podhledů, půdních prostor, podlah a stropů. Je ale využitelná všude tam, kde si budete přát mít zatepleno rychle a pohodlně. Po příchodu pracovníka na místo se začne s aplikací izolační pěnové vrstvy, která se stříká na prostory, které budou zatepleny. Po nástřiku vrstva okamžitě přilne k povrchu. 

Odolná izolace

Izolační vrstvy jsou certifikované a zdravotně nezávadné. Vytvářejí polyuretanovou pěnu, která ihned přilne k materiálu, na který je aplikována. Stříkaná izolace je schopna okamžitě vytvořit souvislou vrstvu izolační hmoty beze spojů. Její aplikací se zabraňuje tvorbě tepelných mostů. Izolace je hydroizolační, parotěsná i vzduchotěsná. Navíc je z materiálu, který přirozeně nechutná hlodavcům a škůdcům, takže vám vydrží po dlouhá léta. 

Díky aplikaci souvislé vrstvy stříkané pěnové izolace se zamezí úniku tepla. Současně také nebude v letních měsících pronikat teplo dovnitř, a proto ušetříte velkou část dosavadních nákladů spojených s potřebou vytápět či klimatizovat prostor bytu.