Hlavní navigace

Digitalizace finančního sektoru a řízení v krizi jsou témata Finanční konference serveru Měšec.cz

29. 4. 2021

Sdílet

 Autor: Internet Info
Digitalizace a automatizace služeb a firemních procesů, big data, digitální inovace, monetizace dat, otevřené bankovnictví – to vše hýbe světem finančních služeb.

Hlavním tématem osmého ročníku Finanční konference je proto digitalizace finančního sektoru, a to jak samotných finančních procesů a jejich řízení, tak i bankovnictví nebo plateb v e-commerce.

Dozvíte se také, jak předejít nečekaným výkyvům cash flow, které mohou ovlivnit fungování vaší firmy a ohrozit zájem potenciálních investorů. Zaměříme se na nejmodernější platební metody i to, jak se je daří implementovat v českých podmínkách. Konferenci pořádá odborný server Měšec.cz a uskuteční se 10. června poprvé online.

Ukázka z programu:

S celou ekonomikou významně otřásla koronavirová pandemie. Jak na základě strategické datové analýzy odhadnout vývoj a zákonitosti krize, tím vás provede epidemiologie pro finanční analytiky Tomáše Rosy z Raiffeisenbank. Jak v krizi co nejlépe řídit podnikové finance pak představí Pavla Vančurová z Caflou Akademie ve své přednášce 10 lekcí z krize pro finanční řízení.

Koronavirová pandemie rovněž významně změnila nákupní chování zákazníků a urychlila růst e-commerce. S tím jde ruku v ruce i rozvoj moderních finančních služeb a větší propojení e-shopů a fintechových služeb. Nejnovější data o českém trhu v prezentaci Nové příležitosti v rozvoji finančních služeb v e-commerce představí Adam Kolesa z Mall Pay.

Na něj se svou přednáškou naváže Jan Laštůvka z fintechu Lemonero, který se zaměří na přístup malých a středních firemk financím a růstovému kapitálů. Řešení mají přinést Big data a umělá inteligence, díky čemuž bude možné inovovat tento klíčový segment globální ekonomiky.

Na roli FinTechu, který mění podobu tradičního bankovnictví a plateb, a na rozvoj otevřeného bankovnictví , se v prezentaci zaměří Ondřej Mikulčík z Asociace CTIT. Jejich strategický dokument FinTech roadmap nás nechá nahlédnout do budoucnosti a upozorní na změny, které finanční trh čekají.

digitálními inovacemi nezůstávají pozadu ani samotné banky. Michaela Lhotková z ČSOB představí virtuální asistentku Kate, první službu tohoto typu na českém bankovním trhu. Kate se v ČSOB stává součástí mobilního bankovnictví, je ovládána hlasem v češtině a má ambice nabídnout klientům relevantní řešení v různých situacích.

V digitální ekonomice se nejdůležitější měnou stávají data. Jak monetizovat zákaznickou bázi, to bude tématem přednášky Michala Matějičného, CFO virtuálního operátora Tesco Mobile. Provede nás celou cestou od samotného produktu přes správné nastavení IT a reportingových systémů až po práci s konkrétními daty, potažmo zákazníky.

Připojte se 10. června na Finanční konferenci a rozšiřte své obzory o nejnovější trendy ve světě financí. I na online konferenci budete mít možnost všem řečníkům klást dotazy, na které vás zajímají odpovědi, a navíc získáte k dispozici videozáznam celé akce. Ke všemu, co vás zaujme, se tak budete moci kdykoliv vrátit. Zaregistrovat se můžete na stránkách TUESDAY.cz.

Všichni návštěvníci konference získají zdarma celoroční předplatné časopisu CFO World a půlroční předplatné elektronické verze časopisu Bankovnictví.cz.

Mediálními partnery jsou odborné časopisy CFO WorldBankovnictví a weby CardMagSdružení pro bankovní karty. Akci organizuje odborný server Měšec.cz a TUESDAY Business Network, produkci zajišťuje Internet Info.

Byl pro vás článek přínosný?