Hlavní obsah

Slavné dámy, které se ujaly iniciativy a požádaly o ruku

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tradičně žádá o ruku muž ženu. Jenže doba jde kupředu a před svými vyvolenými už dnes poklekají i samy ženy. Jednak v zájmu emancipace, ale také proto, že kdyby to nechaly na nich, nemusely by se vůbec dočkat. Které slavné ženy se zeptaly svých partnerů, jestli si je chtějí vzít?

Článek

Když jde o lásku, nemusí se člověk slepě řídit zažitými stereotypy. Některá tabu se rozhodly bořit i slavné dámy a konkrétním příkladem je žádost o ruku. V těchto případech navrhla sňatek žena, protože proč ne.

Britney Spears (39) 

Do manželství s tanečníkem Kevinem Federlinem (43) se blonďatá zpěvačka vrhla tak trochu po hlavě. Manželství navrhla po pouhých třech měsících randění v roce 2004, a ještě v témže roce se uskutečnila i samotná svatba. Zpěvačka své někdejší lásce položila důležitou otázku v letadle na cestě z Ameriky do Irska. Kevin Federline byl prý natolik zaskočený, že odmítnul, protože je zastáncem tradičního modelu, kdy muž žádá ženu. Pár minut počkal a potom se Britney zeptal na totéž. V roce 2007 bylo manželství rozvedeno a pár spolu má dva syny.

Foto: Profimedia.cz

Ukázalo se, že tanečník má radši tradičnější pojetí žádosti o ruku. Nakonec ale souhlasilFoto: Profimedia.cz

Pink (41) 

Také další americká zpěvačka se natolik těšila pod čepec, že vzala žádost do svých rukou. S motokrosovým závodníkem Careym Hartem (45) randila od roku 2001, ale jejich vztah zažil i rozchod. Poté, co se dali znovu dohromady, se Pink v roce 2005 rozhodla, že se hodlá vdávat. Při jednom z Careyho závodů zvedla nad hlavu tabuli s otázkou: Vezmeš si mě? A když se nejprve nedočkala žádné reakce, dodala: Myslím to vážně. Svatba následovala o rok později, po odloučení v roce 2008 se nakonec dali znovu dohromady a společně vychovávají syna a dceru.

Rozvody a rozchody roku 2020. Kdo šel od sebe? 

Foto: Profimedia.cz

Manželskou krizi pár překonalFoto: Profimedia.cz

Diane von Furstenberg (74)

Belgická módní návrhářka, kterou mimo jiné proslavily zavinovací šaty, to vyřešila chytře, takzvaně zabila dvě mouchy jednou ranou. Mediální magnát Barry Diller (79) byl ovšem tím, kdo ji první, a hlavně opakovaně žádal o ruku. A ona ho opakovaně odmítala. Když se ale blížily jeho 59. narozeniny, nemohla vymyslet vhodný dárek, a tak tentokrát navrhla sňatek ona. Manželé jsou od roku 2001.

Foto: Profimedia.cz

Při vymýšlení dárku k narozeninám nebyla návrhářka moc kreativní, nabídla mu sebeFoto: Profimedia.cz

Jennifer Hudson (39)

Iniciativy se chopila i tato americká zpěvačka a herečka. Ale v tomto konkrétním případě to bylo ještě zajímavější a ještě méně tradiční. Jennifer Hudson se totiž rozhodla, že žádost o ruku včetně prstenu si nezaslouží jen ženy, ale i muži. Právník a wrestler David Otunga (41) nejprve požádal o ruku zpěvačku. Ona mu žádost na jeho narozeniny oplatila a rovněž před ním poklekla s prstenem. Ani dvojitá pojistka ovšem nezapůsobila, ke svatbě nedošlo a v roce 2017 se rozešli.

Foto: Profimedia.cz

Nakonec se vzít nestihli. Alespoň nemuseli řešit následný rozvodFoto: Profimedia.cz

Královna Viktorie (✝81)

Ne že by snad byla bývalá britská královna tak pokroková, naopak se držela tradice. Jakožto vládnoucí panovnici ji totiž o manželství nemohl požádat muž, a tak to bylo na ní. Jejím vyvoleným se stal bratranec princ Albert (✝42), kterého v roce 1839 pozvala do své komnaty a tam mu položila onu otázku. Do svého deníku si následně napsala, že šlo o nejšťastnější moment jejího života.

Foto: Profimedia.cz

Kdyby to královna nevzala do svých rukou, zůstala by na ocetFoto: Profimedia.cz

Kristen Bell (40)

Sebevědomí ženám dodala i herečka známá ze seriálu Veronica Mars (2004–2019), i když i v tomto případě to měla tak trochu pojištěné. Jako první ji o ruku požádal partner a nynější manžel Dax Shepard (46) v roce 2009. Dvojice se ovšem tehdy dohodla, že do manželství vstoupí až poté, co Kalifornie dovolí sňatky osobám stejného pohlaví. V roce 2013 se dočkali a Kristen reagovala tak, že na svém Twitteru Daxe označila v otázce: Vezmeš si mě? Odpověď byla jednoznačná: Sakra, ano! Veselka se konala ještě v tomtéž roce.

Foto: Profimedia.cz

Zamilovaná dvojice společně vychovává dvě dětiFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám