Hlavní obsah

Filippi se upsal Liberci na další tři sezony

Liberec

Hokejový útočník Tomáš Filippi prodloužil své působení v extraligovém Liberci. S vedením Bílých Tygrů uzavřel novou tříletou smlouvu. Dres finalisty uplynulé sezony je jediný, který osmadvacetiletý centr v domácí nejvyšší soutěži dosud oblékl. Klub o dohodě informoval na webu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Filippi prodloužil smlouvu v Liberci

Článek

Rodák z Rychnova nad Kněžnou působí pod Ještědem již od mládeže. Barvy Bílých Tygrů hájil již v sedmi extraligových sezonách, vedle toho okusil i juniorskou QMJHL v zámoří či KHL, kde hrál za Magnitogorsk a Chabarovsk. V poslední sezoně ale ze sestavy Liberce vypadl kvůli potížím se zády. Déle přetrvávající problém se pokusil vyřešit operací páteře, jíž se podrobil v lednu.

"Tomáš patří k nejlepším evropským centrům, je velmi silný na buly a řadí se mezi výrazné postavy celé extraligy. Zároveň je součástí charakterové i vítězné osy našeho týmu. Jeho návrat po zranění pro nás bude obrovským posílením. Jsme rádi, že jsme se domluvili," uvedl pro klubový web hlavní kouč a zároveň i sportovní manažer Patrik Augusta.

Pod zisk stříbra se Filippi podepsal ve 22 zápasech základní části 16 body za šest branek a 10 asistencí. Celkem má v extralize na kontě včetně play off 263 odehraných utkání a 175 bodů (71+104). Přes čtyři desítky zápasů odehrál také v reprezentačním týmu.

Reklama

Související témata: