Muchová v Madridu suverénně přehrála Qiang Wang, Plíšková otočila duel s Gauffovou

30. 4. 2021, 12:19
Aktuality 108
WTA MADRID - Karolína Muchová v prvním kole Mutua Madrid Open snadno přehrála trápící se Qiang Wang, má za sebou úspěšný debut na turnaji a připsala si svou první výhru od senzačního postupu do semifinále Australian Open. Vítězným obratem do turnaje vstoupila Karolína Plíšková, která si poradila s americkou teenagerkou Cori Gauffovou.
Karolína Muchová

Karolína Muchová se po dvou měsících, během nichž léčila natržený břišní sval, na kurty vrátila před deseti dny v hale ve Stuttgartu a hned v prvním kole si zranila záda a ve třech setech podlehla Jekatěrině Alexandrovové.

V Madridu zatím 24letá Češka působí zdravotně v pořádku. Ve svém premiérovém zápase v areálu Caja Mágica přehrála 6-1 6-3 trápící se bývalou světovou dvanáctku Qiang Wang, která si letošní bilanci zhoršila na 4-10.

Muchová měla od začátku utkání pod kontrolou. Favoritka předvedla jediné zaváhání, když za stavu 4-0 ztratila podání a soupeřce dovolila snížit na 2-4. Na postup potřebovala jen 69 minut.

"Jsem ráda, že jsem zápas zvládla ve dvou setech. Myslím, že začátek jsem hrála docela dobře, měla jsem to pod kontrolou, dobře servírovala. Ve druhém setu soupeřka už neměla co ztratit, začala do toho chodit a bylo to těžké ukončit. Já trochu polevila, ale jsem ráda, že jsem to pak doservírovala," řekla Muchová Radiožurnálu.

Muchová si ve druhém kole zahraje s Naomi Ósakaovou. Vítězka posledních dvou grandslamů v prvním letošním zápase na antuce zdolala 7-5 6-2 krajanku a kvalifikantku Misaki Doiovou a zvládla vstup i do svého čtvrtého turnaje v sezoně. Jediný dosavadní souboj loni na generálce před US Open po obratu vyhrála Japonka.

Karolína Plíšková otočila zápas prvního kola s Cori Gauffovou a mladou Američanku po dvouhodinovém boji zdolala 5-7 6-3 6-2.

Šesté nasazené Plíškové nevyšel vstup do zápasu. Častěji chybovala než soupeřka, která hrála na okruhu WTA teprve čtvrtý antukový turnaj v kariéře, a nemohla se spolehnout na podání. Duel zlomila až v polovině druhé sady. V šesté hře sebrala Gauffové podání a na kurtu převzala kontrolu.

Talentované Američance naopak přestal vycházet servis, v úvodu třetího setu kupila dvojchyby, jichž celkem nasbírala dvanáct, a Plíšková brzy vedla 4-0. Gauffová pak sice ještě jednou zahrozila a snížila na 2-4, favorizovaná Češka už ale zápas nepustila.

"Nezačala jsem dobře, ale postupně jsem dokázala najít svůj servis, což bylo klíčové. Doufám, že se moje hra bude dál zlepšovat," řekla Plíšková v rozhovoru na kurtu. Sama zapsala devět dvojchyb, které ale částečně vyvážila 13 esy.

O svůj teprve druhý postup do osmifinále turnaje na madridské antuce se semifinalistka z roku 2018 utká s Ruskou Anastasií Pavljučenkovovou, s níž prohrála pouze poslední ze sedmi vzájemných soubojů.

Ve druhém kole tak celkem tři Češky. Už včera z kvarteta českých zástupkyň uspěla jen Petra Kvitová.


Halepová a Sabalenková suverénně zvládly vstup do turnaje
Simona Halepová si na úvod bez ztráty setu poradila s domácí divokou kartou Sarou Sorribesovou, přestože ve druhé sadě ztratila vedení 5-1. Dvojnásobnou šampionku a předloňskou finalistku v dalším kole čeká souboj s Magdou Linetteovou, nebo Saisai Zheng.

Aryna Sabalenková v Madridu na třetí pokus přešla přes první kolo. Nasazená pětka za 66 minut smetla 6-1 6-2 kvalifikantku Věru Zvonarevovou a o osmifinále si zahraje s další ruskou tenistkou Darjou Kasatkinovou.

Viktoria Azarenková ve svém prvním letošním zápase na antuce porazila 7-5 3-6 6-1 Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou. Ve druhém kole běloruská finaistka z let 2011 a 2012 narazí na Američanku Jessicu Pegulaovou (h2h 0-1), které může oplatit vyřazení z letošního Australian Open.

• WTA 1000 MADRID •
Španělsko, antuka, 2.549.105 eur
páteční výsledky (30. 4. 2021)
• Dvouhra - 1. kolo •
Kar. Plíšková (6-ČR) - Gauffová (USA) 5-7 6-3 6-2
Muchová (ČR) - Qiang Wang (Čína) 6-1 6-3
Ósakaová (2-Jap.) - Doiová (Jap.) 7-5 6-2
Halepová (3-Rum.) - Sorribesová (Šp.) 6-0 7-5
Sabalenková (5-Běl.) - Zvonarevová (Rus.) 6-1 6-2
Bradyová (11-USA) - V. Williamsová (USA) 6-2 6-4
Azarenková (12-Běl.) - Alexandrovová (Rus.) 7-5 3-6 6-1
Mertensová (13-Belg.) - Shuai Zhang (Čína) 6-3 6-3
Sakkariová (16-Řec.) - Anisimovová (USA) 0-6 6-1 6-4
Kasatkinová (Rus.) - Beguová (Rum.) 4-6 6-4 7-6(1)
Kontaveitová (Est.) - Stojanovičová (Srb.) 7-6(4) 7-5
Pegulaová (USA) - Cirsteaová (Rum.) 7-6(5) 6-3
Pavljučenkovová (Rus.) - Keysová (USA) 7-5 6-2
Saisai Zheng (Čína) - Linetteová (Pol.) 6-2 3-6 6-1
Ostapenková (Lot.) - Hercogová (Slovin.) 6-3 6-1
Rybakinová (Kaz.) - Tomljanovicová (Austr.) 6-4 6-0
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

108
Přidat komentář
tommr
docela by mě zajímalo proč ještě není o výhře Karolíny v článku ani řádek. To je celá redakce TP z toho v takovým šoku, že neví co napsat? smile
Reagovat
blixa
To víš. Kdyby prohrála, článek by byl okamžitě protože už byl připraven smilesmile
Reagovat
paddy
konec měsíce, portál končí smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo pise ty expres zpravy? Takhle kdyby psali moji podrizeni, tak je vyhodit. Gauff je 17 let a ne 16. Hrozny. Boli me z toho oci, zkazilo mi cely vecer.
Reagovat
sojka1
Gauff uz zestarla.... dobry? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
kdyz si to napsala ty, nejsympatictejsi divka na portalu, pak staci
Reagovat
Fandina
Kája mi udělala radost. Sice jsem viděla jen kus prvního setu, který nakonec prohrála, ale líbila se mi její řeč těla a celkově se mi líbilo, jak hrála. Tak doufám, že v tom bude pokračovat, dneska byla celkem přesvědčivá.
Reagovat
Fandina
Píšu o Plíšce. Mušku jsem neviděla, ale zkouknu to asi zpětně.
Reagovat
sojka1
no pani, nemuzu stale uverit, Kaja to dala!!! Ctu zde uvahy o nezkusenosti Gauff, jiste, ale na druhou stranu ona uz tak zcela nedotcena atmosferou velkeho turnaje neni, ale mlady clovek je prece jeste emocionalne nevyrovnany (stary zase opotrebovany a nekdo je rapl cely zivot) :-)) takze kdyz je mladas na vlne, jede bez nervu, vznasi se, nikdo na nej nema, jenze staci malo, dojde ke zvratu a on se s uplne stejnou mladickou vervou odda sve beznadeji a totalne ji uveri..... copak si nevzpominate na vlastni prozitky? Na kurtu je to uplne stejne.... ;-) Ale jeste se musim podivat, jak to vlastne vypadalo... :-))
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Ela-fon-isi
Snad tahle výhra Karolínu nakopne. Ve třetím setu už bylo vidět probuzené sebevědomí, a to je víc než mnozstvi UE. Esa taky byly, tak snad je Karolína zpět.
Reagovat
tommr
dneska rozhodlo podání: začátek byl sice od Karolíny strašnej, ale když se pak rozpodávala tak už měla navrch. Statistiky jsou ostatně výmluvný:
esa 13x4 pro Karolínu
dvojchyby 9x12 pro Gauffovou
Reagovat
SpacialRecognition
šestnáctiletou Američankou Cori Gauffovou.

Cori je sedmnáct let, už :)
Reagovat
SpacialRecognition
opravte si to v expreskách
Reagovat
com
rejpale smile
Reagovat
tommr
cenná výhra ve kterou jsem po prvním setu popravdě ani nevěřil ... smile
Na Karolíně je jasně vidět, že její problémy jsou hlavně v její hlavě. Technicky už je na tom o něco líp než na začátku sezóny ale ta hlava jí pořád nefunguje tak jako před kovidem ... smile
Reagovat
smazaný uživatel
Mentálně jsem na tom furt dobře, i když to někdy nevypadá:)," Karolína Plíšková a malá část zítřejšího povídání na @Radiozurnal1 a @iROZHLAScz
O tom, proč teď vzala do Madridu i trenérku Olgu /možná na nějakou dobu naposledy/ i třeba o tom, proč teď sestra Kristýna nemohla hrát turnaje, mimochodem Kristýna má nového kouče, Jana Příhodu /někdejšího dlouholetého trenéra Denisy Allertové/
Reagovat
Fandina
Kdyby to bylo o hlavě, tak neuhraje ani ň, protože tlak na ní je obrovský, nový kauč, stará kaučka, fanoušci. Jenže ona to dala, takže hlava je cajk.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Něco hlava udrží a něco ne. První set mi teda připadal hodně špatný. Hromady UE, DF, ale hlavně podivná řešení situací, že to vypadalo, že zkušenější hráčka stojí na druhé straně kurtu. Ve druhém se vůlí i trochu se štěstím zvedla a ve třetím to zkušeností dotlačila. Nicméně, nebýt na druhé straně kurtu Cori, ale zkušenější hráčka, kdo ví, jak by to dopadlo...
Reagovat
Blondie
Gratulace Karo, palec nahoru i pro Cori. Je mi jí líto, ale tak... v jejím věku každá zkušenost skvělá!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
aspoň že tak. I takovéto vítězství se počítá.
Reagovat
com
smile Karolina se muze tesit na Nasťu.. H2H 6:1 smilesmile
Reagovat
tommr
z toho mám docela obavu. Lepší by pro Karolínu byla určitě Keysová ...
Reagovat
Mr.Pink
ale tak ty mas obavy z kazde hracky :)
Reagovat
tommr
a ne úplně bezdůvodně ... smile
Reagovat
makro99
správně, jeden nikdy neví :)
Reagovat
Mr.Pink
prosim te, tommr by mel strach i z fandiny. nic proti ni, treba je skvelou tenistkou, ale vek nezastavis
Reagovat
blixa
Tommr dělá to co má. Tommruje. Nikdo to za něj neudělá ! smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Prostě nikdo tady jeho kvalit nedosahuje. Pokusy tu občas jsou, ale většinou kopírují sinusoidu a to tu prostě nepotřebujemesmile
Reagovat
sojka1
to musi byt doma ale radost... clovek nadseny, nateseny, rozjasany nekam prave odchazi a on vola: a mas s sebou kapesniky, kdybys brecela? :-)))
Reagovat
blixa
Tsss, to udělá možná běžný pesouš. Tommr je rozhodně několik kroků vpředu a pokud tě jen napadne (nemusíš vůbec vyslovit), že bys chtěla jít ven, dostaneš hned přednášku o tom, jaké hrůzy by tě mohly venku potkat a to tak sugestivním způsobem, že se ještě týden budeš v noci budit hrůznými sny a párkrát denně se počůrávat ! smilesmilesmile
Reagovat
sojka1
:-))
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Snažím se věřit, že svými schopnostmi neplýtvá mimo TPsmilesmile
Reagovat
FulnekUltras
všechno vylejt smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
od Káji - z kříže bochánek na kříž - Gauff outsmile
Je to teď tak trochu komedie. Snad se šťastným koncem, i když...
Reagovat
com
Gauff mi obcas pripomina Ostapenko.. Pálí to tam hlava nehlava a vetsinou se do toho kurtu netrefi smilesmile
Reagovat
Jon61
Tak se to komplikuje, servis odešel. Uvidíme, jestli šanci využije Cori.
Reagovat
Jabadu
Himlhergotdonnerwetterkrucajselement, nelelkovat! Dělat, chásko líná!!!smile
Reagovat
SydneyOpen
herně je to furt bída smile
Reagovat
vergus
Gauff hlavně teď začíná stíhací jízdu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Blondie
Spíš z Karolína z 0:40, ne? ;D
Reagovat
vergus
No servis uvězněný v síti to trochu obrátil smile
Reagovat
lvicek
Tak nakonec se zdá Karolína na dobré cestě!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
huš!
Reagovat
Blondie
Aww, Cori se trošku sesypala :)
Zkušenosti a odolnost nervů chybí.
Reagovat
SydneyOpen
tak dalo se to čekat. 17 let je prostě 17 let a za sebou toho moc nemá, zvlášť na antuce, ale je to velký příslib, dnes Karolínu mohla celkem rychle smáznout
Reagovat
Blondie
Jj, jen je mi jí trošku líto :D
Reagovat
com
Konecne se Karolina rozjela, snad ji to vydrzi smilesmile
Reagovat
Blondie
To bude ve třech setech :)
Reagovat
vergus
Ten 2. servis je docela bída, ale ty prudké forehandy inside out ze středu jsou lahůdka smile
Reagovat
George_Renel
Festival dvojchyb.smile
Reagovat
smazaný uživatel
Všimol som si, že Thomas Högstedt je späť u Madison. Myslím si, že to bol veľmi múdry krok, s ním sa v 2016 kvalifikovala na turnaj majsteriek tak možno už nájde formusmile
Reagovat
tommr
na kurtu není bohužel znát kdo je zkušená veteránka a kdo nezkušená juniorka ... smile
Reagovat
Matej4732
Ač Plíškovou neobhajuji, Gauff už žádná nezkušená juniorka není.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
17letá hráčka s téměř mizivými zkušenostmi na velkých turnajích vs bývalá No.1 Děláš si legraci?smile
Reagovat
lvicek
No Kája bohužel už delší dobu na kurtu působí jako "bývalá" cokoliv... Jako by to už vážně měla za sebou.
Reagovat
makro99
i ty, Brute? :)
Reagovat
lvicek
No ja jen pisu, jak na me pusobi... Proste ten drive mi tam chybi, jako by byla spokojena s temi predchozimi uspechy - jako "byvala no. 1". Treba je to blbost, ja ji samozrejme neznam ;). Je to jen dojem z TV z kurtu.
Reagovat
makro99
ale njn.. jen ten osudový obrat, jako by to už vážně měla za sebou, od toho sou tady jiní...:)
Reagovat
lvicek
No tak jsem to nemyslela :D.
Reagovat
makro99
ale no jo no..:)
Reagovat
makro99
hlavně, že se to krůček po krůčku lepší..
Reagovat
Matej4732
Mizivé zkušenosti rozhodně nemá. Porazila už Osaku, Sabalenku, Bertens, takže žádný nováček to není. Neříkám, že dneska hraje Gauff hrozně skvěle, a že proto vyhrává.
Reagovat
Blondie
Jako jo, nějaké skalpy má, ale těch zkušeností pořád moc ne. Ten kontrast mezi dobou a zápasy, co odehrála ve špičce vs. jejími triumfy, prostě jen ukazuje na její mega talent. Spíše než na zkušenosti :) za mě.
Reagovat
Matej4732
Asi máš pravdu, není to žádný nováček (třeba jako Linda), ale taky ještě není tak moc zkušená
Reagovat
lvicek
Někomu ty zkušenosti ani moc nepřidají ;). Třeba taková Péťa jako mladá drtila soupeřky. Teď už oplývá mnoha zkušenostmi a stejně ji to nepomůže dotáhnout už úplně vyhraný zápas, který ještě ke všemu projede úplně nesmyslnými chybami a ne skvělou hrou protihráčky... Možná ji prostě stačí ten cit, který má, a že není zbytečně nervní, což už teď asi není.
Reagovat
lvicek
Ta poslední věta byla myšlena na Gauff
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, první W vyhrála Petra úplně bez nervů.
Reagovat
EllNino
No to nevím :)) minimálně s Pironí ve 2. setu čtvrtfinále zbytečně kravla :))
Reagovat
com
no vemena by na to mela smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
dobře, tak skoro.
Trošku jsem si zapřehánělsmile
Reagovat
SydneyOpen
ono i to SF proti Vice nebylo úplně s lehkostí, ale ten třetí set už jo smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile zrovna jsem chtěl napsat, že zkušeností vypadají naopak, než tomu je ve skutečnosti... Kája hraje hrozně naivně a jako by čekala, jestli míček spadne do hřiště, taková celá zmatená.
Rozhodně nepřesvědčivý výkon...
Reagovat
lvicek
Zatím dost hrůza od Karolíny.
Reagovat
Faddova
Moc se na to nedá dívat... smile
Reagovat
Alien
Tak Cori si vzala ztracené podání zpět, jako zkušený mazák! Ach jo!
Reagovat
hippos
som rentiersmile
Reagovat
com
Karolina odvratila set jako zkusena hracka, kdyz souperka udelala dve dvojchyby smile
Reagovat
lvicek
Neboj se, už se pilně snaží ho vrátit Gauff zpět.
Reagovat
com
je hodna no smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
mělo Zvíře s Ivaškou starosti v 1. setu a druhý právě prohrálo...
Reagovat
tommr
to je děs na úvod. 4 dvojchyby v prvních dvou servisních hrách ... smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
DF Queen?
Reagovat
com
No Gauff neni ale o moc lepsi, aspon ze tak smile
Reagovat
com
Dekujeme za ty dvojchyby Gauff smilesmile
Reagovat
Blondie
Zatím jsou to vzájemné dárky.
Reagovat
com
no ze strany Karoliny se mi to tak nelibi smilesmile
Reagovat
Blondie
DF festival :D
Reagovat
Blondie
Karolína má na sobě super kombinaci barev smile fialovo/modrá a výrazná tmavá růžová je boží.
Reagovat
sojka1
vzdyt ma zase to tricko Blazi ze Slunce, seno....
Reagovat
Blondie
Už se zahřála a to krásné triko s douhými rukávy odložila :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale Cori má pěknou sukýnkusmile
Reagovat
Blondie
Jj, taky :)
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jede jak pilasmile Chudák Sorana, moc si nezahrálasmile
Reagovat
tommr
a co teprve SST kterou drtí Halepka ... smile
Reagovat
lvicek
Tak SST se jeste vzeprela.
Reagovat
tommr
jen škoda, že to vzepětí přišlo tak pozdě ...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Gratulka k pěknému a hlavně přesvědčivému výkonu!
Naomi na antuce, ničeho se Muško neboj!
Reagovat
tommr
Karolína jí už mohla porazit loni v Cincinnati nebýt těch zdravotních trablů. Ted vypadá zdravá a hraje se na antuce tak by to mohlo vyjít ... smile
Reagovat
makro99
no, "vypadá zdravá"....
Reagovat
lvicek
To je prima, hlavne po vcerejsku, ze to Kaja dneska zvladla tak bravurne. Jsem zvedava na zapas s Osakou.
Reagovat
Blondie
A teď na Osaku, Muško! To dáš smile
Reagovat
Vlk-v-trave
:) ComeOn Fly!
Pekny vstup do turnaje. A pokud se Naomi nekde neztrati na kurtu, tak hned ve druhem kole nas ceka velky zapas.
Dnes Parada.
Reagovat
Krisboy
smilesmilesmile
Reagovat
tommr
konečně taky jednou pohodová výhra naší hráčky bez nervů ... smile
Reagovat
turista
Dobře tak!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist