Rozhovor prince Harryho a Meghan Markle s moderátorkou Oprah pořádně rozvířil vody. Manželé v něm otevřeně hovořili o důvodech, které je vedly k opuštění britské královské rodiny, a ve své výpovědi si rozhodně nebrali servítky. O to vypjatější bylo setkání Harryho s jeho příbuznými na pohřbu prince Philipa. Právě na smuteční události si ale prý princ uvědomil, jakou škodu napáchal.

Když byl odvysílán rozhovor moderátorky Oprah s princem Harrym a jeho manželkou Meghan, celý svět zůstal v údivu. Manželé už nechtěli mlčet, chtěli vyvrátit nejrůznější spekulace, a proto interview brali jako příležitost sdělit světu svou verzi příběhu. Rozpovídali se tak o skutečnostech, které stály za jejich odchodem z britské královské rodiny, a na monarchii nenechali bez nadsázky nit suchou.

Padala obvinění z rasismu, nedostatku podpory a dokonce odmítnutí pomoci ve chvílích, kdy Meghan pomýšlela na sebevraždu. Jak ale tvrdí spisovatel Duncan Larcombe, autor knihy Prince Harry: The Inside Story, vévoda ze Sussexu nyní odvysílání rozhovoru lituje. Uvedl tak pro deník Daily Mail.

Podle Larcombeho byl totiž princ Harry ublížený a naštvaný kvůli nepatřičnému chování své rodiny vůči Meghan a využil tak rozhovoru k tomu, aby ze sebe vztek dostal. Duncan Larcombe již dlouhá léta pracuje jako novinář, a proto Harryho sledoval po většinu doby trvání své kariéry. O vévodovi ze Sussexu tak řekl, že často jedná velmi impulsivně a s horkou hlavou.

Larcombe tak nyní věří, že se něco podobného událo i v rozhovoru s Oprah, kde uvedl, že jsou jeho bratr William a otec Charles vězni monarchie, a obvinil britskou královskou rodinu z rasismu, neboť měl mít jeden z jejích členů obavy o barvu pleti tehdy ještě nenarozeného syna Archieho.

Harry byl zjevně ublížený a rozzuřený z toho, co si Meghan za stěnami Buckinghamského paláce musela prožít, a rozhovoru použil jako místo pro upuštění páry,” řekl deníku Daily Mail Duncan Larcombe. „Ale poté, co se vrátil do Británie, nepochybuji, že se cítil velmi trapně a pociťoval lítost. Teď musí čelit následkům. Věřím, že si bude ten rozhovor velmi vyčítat. Stejně jako rozhodnutí opustit britskou královskou rodinu,” dodal ještě spisovatel a novinář.