Dycky v pátek 18(70)2021

Tak to bouchlo!! Copak o to, ono nám to tu občas bouchá. Tohle bouchnutí bude ale s tím rozdílem, že já nedopustím žádný prostor pro dohady, pokropím střelným prach všem možným konspiračním teoriím a tiskový mluvčí místo mlžení klidně mohou jít k holiči. Prostě se přiznám, nebudu jako ti rudozelení mužíci.


Totiž ve středu v 15:50 se na té nejlépe řízené galerii (kdyby nebyla nejlépe tak by tam autor následujícího citátu nemohl deset let předvádět stále stejné kousky) zjevil následující komentář:


"je to scéna divadla pod širým nebem . Krátce otevřeno v létě ve Stromovce co by Festival amatérských divadel . Kdyby blbost nadnášela , ty bys létala jako holubička ty dylino pitomá ! Sama umíš velký H a malý o ... Být tebou, schoval bych se a nevylézal . Tak a teď čekám kdy mi to opět něco jako Jeřábkův duch smázne ."

Prozrazení tímto způsobem mě nejprve zaskočilo. Navíc můj duch zrovna někde lítal. Trvalo mně deset minut, než jsem se vzpamatoval a vzal to na sebe. Letěl ten komentář do pekel...a autora jsem tak (opět) očistil od všech hříchů.
I přesto přišlo následně několik mailů a pak ještě další a další od těch co tu situaci zachytili. Nevěřícně formulované věty, převažující sprcha na mojí osobu. Že prý kozel zahradníkem a něco i o tom, že pod svícnem bývá tma. Našli se ale i tací, co připomínkovali tak dlouhou prodlevu k reakci. Deset minut je prý moc na služebníka který u toho sedí celé dny.
Těm co jsem jim tímhle kostí v krku neřeknu nic více, než že pravidla prostě platí pro všechny.
Těm co připomínkují těch až deset minut poradím. U každého komentáře je na levé straně takový červený vykřičník. Ten když stisknete a do okénka napíšete "Jeřábku maž"...dobu deseti minut podstatně zkrátíte.


Tak to bychom měl něco o vybíjení na veřejných foto galeriích a teď přejdeme na tradiční vybíjenou tady na mém blogu. Podle pravidel jedna z aktuální čtveřice.



Ta Ti zvedne náladu🙂







Žehnání jaru...




A zas budeme nad rozkvetlými stromy bláznit na řetízkových kolotočích...




nechte se zhoupnout...





Závěrem přeji všem čtenářům odpovědně rozvolněné následující májové dny :-) 


                                                                a ještě klikací vzpomínka na minulý rok




Komentáře

  1. 280 mi okrajově připomíná téma tohoto měsíce, "Asi vítr".... (sakryš, týden po zadání tématu, co už bude pomalu dva měsíce na zpět, jsem dostal nápad a ještě se nedostal k realizaci rozšíření bleskografické série skrz dírku v plechu)

    Dnes to vidím, že dám požehnání 278.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hledal jsem a našel :-)

      http://www.photopost.cz/pp5/tema.php

      ještě zbývá 21 minut :-))

      Vymazat
    2. Bez šance ;-)
      Ale myšlenku nezahodím, protože je aj aktuální, tak jak u těch svéch bleskografií mívám. Aneb takové (prozměnu opět) Jarunisma (snad Jarda Sedláček nebude nasr...) jen dovedené do extrému, pokud se povede.

      Vymazat
    3. Kdyby náhodou, odkaz o čem jsem psal:

      http://www.fstop.cz/e/sedlacek/jarunisma/

      Vymazat
  2. Prý byly na DA krásný časy než tam přišel Jeřábek a za ním ta banda intelektuálů. Tím se to celý pokazilo. Mě by jen zajímalo, co že to umím za malé "o" a kdy zase bude na DA krásně.
    277 mi zvedla náladu :-)
    278 jarní úklid je potřeba (nejen věcí, ale i pamětí)
    279 řetízkáč, dětství, radost, přesto fotku vyřazuji
    280 nechat se přehoupnout přes všechny stíny
    Klidný víkend bez výbuchů přeje SX

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ten citát o těch intelektuálech zmizel i s tím vrabčákem. Jak tam přistál, hned letěli oba :-)
      Asi je to škoda. Mohl se ten citát využít včera při pálení čarodějnic nebo dnes v prvomájovém průvodu a pak u vrby na Střeleckém ostrově :-)

      Vymazat
    2. J, než se vybuchlý papiňák smazal, vypustil do éteru vzkaz. Jen na chvilku, ale semínko zasel. Semínko pochybností, je chytrej jak liška. A i to kydání blivajzu má svůj účel, i to značkování fouňovýma nulama ... jde o to nepohodlným znechutit prostor DA natolik, aby už sami nechtěli tam být. Aby si řekli: " Tohle mi za to nestojí". Proto nejsou šmejdi trestáni, vykonávají špinavou práci, takoví malí faltýnkové prostoru DA. Možná dostanou i odměnu. Protože účel světí prostředky. Děje se to všude ... na východě, u nás, na západě, všude kam se podíváš. Svět je prolezlej špinavou hrou, prohnilej. SX

      Vymazat
  3. Chtěl jsem si tu informaci ověřit na twitteru pana Ovčáčka, ale tam ani zmínka. Tak vlastně není jasné, kdo za tím vším stojí. Budu tedy raději pracovat s více verzemi.

    277 já se na tyhle poupata těším celou zimu
    278 risknu to i když není jasné, zda to není provokace skrytá pod pláštíkem jarního úklidu. Ty parkovačenky tam jistě mají svůj význam.
    279 já je nikdy neměl rád, vybíjím tedy
    280 líbí se mi jen nevím, zda tam nemáš chybu v titulku. Nemělo být "Nenechte se houpat"

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Než u Ovčáčka tak jestli ne spíš na Ministerstvu vnitra :-)
      Tam teď nastoupil velice schopný pučista a to má k atentátům dost blízko a navíc i k hradnímu pánovi. Brzo díky němu budeme vědět i kdo za tím leží :-)

      S tím možná jiným názvem máš pravdu. Je těch houpačkářů je v poslední době nějak moc :-)

      Vymazat
  4. 277 je výstavní kousek. Na DA bych dal 10 bodů.
    278 možná má svůj půvab, ale mě nechytla, takže vyhrává vyřazení.
    279 kolotoče jsem miloval v jakékoli podobě a ta jarní květena v pozadí mi připomíná že zítra začne máj. Škoda, že jeden nejmenovaný nezůstal na vysočině objímat májové břízy.
    280 kluk skáče přes švihadlo a ty z toho hned děláš horor. To musím ocenit.
    Jako obvykle přeji hezký víkend.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nejmenovaný teď roztáčí kolotoč v Praze...a hodně zaplatil a tak není k zastavení :-)

      Vymazat
  5. Ví Bůh,proč tomu tak je,ale mně je to celkem Volný. Vadí mi ovšem šovinismus a vulgarita,připomínající nedávný rozhovor pana presidenta s redaktorkou. Tady bychom neměli být zticha (Silence) a viník by měl dostat za uši,což ne každý ředitel umí na svá bedra vzít,neboť by se mohl eventuelně znelíbit...;-)
    Vybíjím 278,protože se u ní musí přemýšlet,- a to je má slabá stránka...;-)
    Ostatní jsou směroplatné a nejvíce asi 277...
    Hlavně klid...;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jeřábek = Kalousek českých fotogalerií a vyšoupnu 278 a také přeji přijemný začátek Máje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pobavení při pondělním ránu :-)

      Něco přidám, přišlo mě to naprosto přiléhavé čtení :-)

      https://echo24.cz/a/SR2sN/politicka-ornitologiea-primluva-za-lednacka

      Vymazat
    2. No vida, proč nekomplikovat život příštím studentům a nezahájit další národní obrození. Po lvu, knedlozelo vepřo, pivu a Josefu Švejkovi budeme mít další národní symbol. Škoda, že z tohoto národního oblouznění zase vybočil jistý hospodský Palivec, který opětovně sundal obraz současného státníka. Jako důvod udal, že inženýr Zeman sere i mouchy.

      Vymazat
  7. Prostě ledňáček přiletěl, udělal hovínko a zase uletěl. Na tom bych neviděl nic chytrého, je to ritualizované a osvědčené.

    277 myslím, že bych při pohledu na scénu tasil canón bez prodlevy, takové lehké poťouchloviny já rád.

    naproti tomu 278 mi nic neříká, možná že i tím jarem které ostýchavě stojí za dveřmi a asi bude převálcováno létem, nebo, variantně, nácvik jara přejde plynule do podzimu, dohadujeme se tady v podhůří při pohledu na zplihlé salátky ve skleníku a nesměle pukající pupeny stromů. Tento způsob jara mi vůbec nebaví a 278 má padáka.

    279 to ještě uvidíme ten kolotoč co se bude točit před volbami, rozhazovat se bude ještě víc na všechny strany a po volbách vítězové "s překvapením" zjistí.... (můj odhad je DPH na 25%).
    Kolotoče tu nebyly ani vloni, ani letos, jak pravidelně jezdily začátkem května... poslední roky jsem tam stejně nikdy neviděl ani živáčka. Autíčko za 60 Kč jednu "prodlouženou jízdu" bych asi zatloukl před dětmi i já (((-: a tak kolotočáři namísto změny cenové politiky (za 20 Kč za jednu jízdu by měli plno) bezradně postávají u prázdných atrakcí... ach ta nabídka-poptávka.

    280 ... z houpání je mi špatně. Z lodičky na kolotočích jsem kdysi slezl zelený, zatímco spoluhoupající sestřenice byla nespokojená, že jsme nehoupali "až nahoru" brrr. Ale pokud jsem houpán umírněně, vydržím dost, než ztratím trpělivost a umírněně vybouchnu ,-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Skoro nikdo si to nechce připustit ale ta Tebou uvedená procenta nemusí vůbec být daleko od reality. Jen to předvolební období zainteresované strany jaksi oddalují přiznání...jak ty levé, tak pravé...

      Vymazat

Okomentovat