Minimalistický byt s jemnými barevnými detaily vás zaujme

Přidat na Seznam.cz

Výrazné červené detaily, minimalistický design a interiér, který vás na první pohled zaujme. Nová realizace ateliéru archicraft ukazuje vysoký standard nájemního bydlení. Takto se dnes zařizují a vybavují kvalitní byty.

Navrhovat soukromé bydlení je pro architekta vždy velká výzva: stává se na docela dlouhou dobu členem rodiny, někdy i psychologem. A v každém případě musí pochopit dynamiku rodiny, která v novém interiéru bude bydlet.

Red_dot8: archicraft.cz

Bydlení s sebou pro architekta vždy přináší mnoho požadavků: musí vyhovět osobnímu vkusu členů domácnosti, vejít se do stanoveného rozpočtu (což, ostatně platí o všech zadáních) a nároky na výsledek jsou u privátních interiérech ty nejvyšší.

Red_dot8: archicraft.cz

Tento pražský byt měl být trochu „výstřední“ a dalším požadavkem investora byl i pohled z ložnice do koupelny. A posledním bodem zadání byla knihovna na velké knihy. Klient měl představu, že si v antikvariátu pořídí krásné velké knihy o Praze, o autech, o věcech, které má rád. „V ostatním nám už nechal dost volnou ruku. Navrhovali jsme pro něj už dva byty, a tak máme jeho důvěru,“ doplňuje Tomáš cest.

Red_dot8: archicraft.cz

V bytě Red Dot jsme použili hodně netradičních prvků – například červené baterie na umyvadlech, červené vypínače a další výrazné detaily. Totéž platí o dispozici – otevřený průhled z ložnice do obývacího prostoru přesně splnil nárok klienta.

Tlumená barevnost v kombinaci s klasickou parketovou podlahou z dubu dávají bytu charakter útulného, ​​domácího prostředí. Jednoduchý nábytek a klasické porcelánové vypínače a zásuvky: kombinace původních repasovaných dveří s moderními prvky dává bytu charakter neokázalé jednoduchosti.

Red_dot8: archicraft.cz