Velšskou nemovitost si princ Charles s manželkou pořídili v roce 2007 za 1,2 milionů liber. Přestavěný statek se pyšní bohatou historií. Ve 13. či 14. století nemovitost vlastnil William Williams, příbuzný slavné Anny Boleynové, druhé manželky Jindřicha VIII., jež byla důvodem oddělení anglikánské církve od církve římskokatolické a jejíž konec na popravišti v roce 1536 dodnes přitahuje pozornost. V roce 1815 tehdejší majitel statku George Griffies-Williams získal titul baronet, a statek se tak stal sídlem rodiny baronetů, která vymřela roku 1877.

Na přestavbu statku architektonickým studiem Craig Hamilton Architects princ Charles sám dohlížel. Chtěl zajistit, aby použité materiály a technologie byly co možná nejvíce lokální, tradiční a také „zelené“, dlouhodobě udržitelné. Použita tak byla např. vápenná omítka, břidlice těžená ve Walesu, sklo, ocel a beton. Na práci byli najati místní řemeslníci. Nízká energetická spotřeba domu je zajištěna mimo jiné solárními panely a využitím dešťové vody.

Statek se skládá z hlavního domu, tří menších domků a stodoly a je obklopen pozemky o rozloze necelých 80 hektarů s romanticky vyhlížející zříceninou původního velkého sídla majitele z rodu Griffies-Williams (nynější hlavní dům býval domem pro kočího) a říčkou protékající údolím s prastarými stromy, mezi nimiž se pasou ovce. Princ Charles je známý svou vášní pro zahradničení, a tak v bezprostřední blízkosti domu najdeme také jak květinovou, tak zeleninovou část zahrady.

Na podobě interiéru pracovala designérka Annabel Elliot. Vytvořila příjemný prostor s využitím zejména velšského nábytku, textilií a předmětů. Spojila starožitné kousky velšského původu, např. glazovanou keramiku a prošívané ozdobné deky, se zbožím běžně dostupným pro širokou veřejnost. Interiér doplnila svítidly, která sama navrhla, a obrazy z princovy osobní sbírky.

Hlavní přijímací pokoj se pyšní klenutým stropem s přiznanými dřevěnými rámy, z nějž je zavěšen černý kulatý lustr. V souladu s tradičním stylem je místnost vymalována žlutě, stěny zdobí tapiserie. Kout s krbem na dřevo je doplněn dvěma krémovými křesly. Pozornost poutají také krásná klenutá okna. Na podlaze je umístěn tkaný koberec z textilní továrny Solva Woolen Mill, kterou manželé navštívili. Prostor je dost velký na to, aby v něm princ Charles s vévodkyní Camillou mohli pohostit větší společnost.

Venkovský styl sídla a okolní malebná příroda poskytují královskému páru jistě žádané útočiště, zejména v této době, kdy 72letý princ Charles vyhledává po smrti svého otce soukromí k truchlení.