InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Čarodějnická párty pro děti s kreativními aktivitam

    pátek 26.4 15:00 - Knihovna, Blatná

  • Pecha Kucha Night: Práce jako na kostele – série krátkých přednášek

    pátek 26.4 20:00 - Kostel Narození Panny Marie, Vodňany

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zkušenosti, defenzivní lídr i kapitán mládežnické reprezentace. Motor představil další posily

 Autor: Motor ČB.

    Autor: Motor ČB.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Jak slíbili, tak učinili. Hokejový klub Madeta Motor České Budějovice oznámil dnes ráno další posily pro nadcházející extraligovou sezonu. Tu první a největší, Milana Gulaše, potvrdil nejúspěšnější jihočeský klub hned po půlnoci, o pár hodin později následovala další jména. Do obrany přicházejí dva zkušení hokejisté – další plzeňský navrátilec Roman Vráblík a zejména Petr Šenkeřík, který byl v posledních sezonách nejproduktivnějším obráncem Karlových Varů a na přesilovkách by měl být teoreticky náhradou za odcházejícího kapitána Pavla Pýchu. Další zajímavá jména následují ve výčtu posil do útoku.

Tím vůbec nejzkušenějším je tvořivý centr Lukáš Pech, který přichází ze Sparty Praha. „Jedna z největších osobností extraligy podepsala na jihu Čech tříletý kontrakt. Držitel kompletní sbírky extraligových medailí, nejproduktivnější hráč sezony 2016–17, železný muž, který za 19 extraligových sezon vynechal minimum zápasů a blíží se k tisícovce odehraných duelů. To je jen velmi stručný výtah úspěchů sveřepého bojovníka, který by se měl stát tahounem Motoru," představil Motor na klubových stránkách jednu z výrazných posil.

Z Kontinentální hokejové ligy rovnou do Motoru

Přímo z KHL přivítají trenéři velmi zajímavého borce. Pětadvacetiletý Jindřich Abdul si předloni udělal skvělé jméno ve Slovanu Bratislava, kde vyhrál kanadské bodování celé slovenské nejvyšší soutěže. Angažmá v ruském Čerepovci mu zkomplikovalo zranění, ale když se konečně uzdravil, prokázal, že i na náročnou KHL rozhodně má. Pokračovat v Rusku ale nebude, poprvé si totiž vyzkouší českou extraligu, na jihu Čech podepsal roční smlouvu. Dalšími posilami pak jsou litvínovský asistent kapitána Martin Hanzl a osmnáctiletý jihlavský talent Tomáš Chlubna, kapitán reprezentačních výběrů, který platí za jednoho z největších prospektů tuzemského hokeje.

Michnáč s Raškou jsou zpátky, co bude s Voženílkem?

Kromě dříve oznámených nové roční smlouvy podepsali i obránci Ondřej Slováček s Janem Štencelem a také útočník Albert Michnáč. Na try-out pak budou k dispozici Ondřej Kachyňa a Adam Raška. Zejména návrat Michnáče s Raškou je zajímavý, protože bývalý trenér Václav Prospal s nimi příliš nepočítal a v průběhu sezony byli odejiti, byť v sobě jistě mají minimálně ofenzivní potenciál. Nový realizační tým je nyní chce vyzkoušet. Přípravu s A mužstvem zahájí rovněž Daniel Voženílek, o kterého má Motor zájem, ale ještě řeší detaily s Pardubicemi, jeho mateřským klubem. Nový realizační tým dá prostor i několika mladíkům.

Končí nejlepší střelec i kapitán

Naopak Motor opouští dvě ústřední postavy minulé sezony – nejlepší střelec Zdeněk Doležal (Sparta Praha) a kapitán Pavel Pýcha (Mladá Boleslav). V týmu nebudou pokračovat ani Jonák (Vsetín), Prokeš či nakonec ani mladý obránce Kubíček, který sice podepsal s Motorem novou smlouvu, ale nakonec se rozhodl zkusit ještě prorazit v zámoří, kde bude moct hrát nadcházející sezonu na výjimku jako junior. Pokračovat v Motoru pravděpodobně nebude ani brankář Čiliak, byť má ještě platnou smlouvu.

Současný kádr Madeta Motoru ČB

Brankáři: Štěpán Maleček, Jan Strmeň.
Obránci: Conor Allen, Ondřej Kachyňa (zkouška), Ivan Lytvynov, Ondřej Slováček, Václav Svach, Petr Šenkeřík, Jan Štencel, Dominik Vaněk, Roman Vráblík.
Útočníci: Jindřich Abdul, Martin Beránek, Milan Gulaš, Oskar Haas, Martin Hanzl, Miroslav Holec, Tomáš Chlubna, Václav Karabáček, Albert Michnáč, Lukáš Pech, Adam Raška (zkouška), Matěj Toman, Matouš Venkrbec, Gabin Ville.

O jednotlivých příchodech a rozbory samotných hráčů budeme reportovat v průběhu příštích dní. Už nyní můžeme slíbit rozlučkový rozhovor s nejlepším střelcem loňského kádru Zdeňkem Doležalem, jehož příchod dnes ráno oznámila ambiciózní Sparta Praha. Populární „Ďolík" se tak vrací zpátky domů, v holešovickém klubu strávil svá mládežnická léta.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace