5 snů o toaletách, jejich význam a interpretace

5 snů o toaletách, jejich význam a interpretace
Sny o záchodech a aktivitách s nimi spojených se nám zdají docela často. Záchod je nepostradatelnou součástí našeho života a tak je i neoddělitelnou části našich snů. Přečtěte si, jak silnou symboliku sny spojené s toaletou mají.

Sny o toaletách obecně symbolizují odpad, jak na fyzické, tak citové úrovni. Takový sen může mít zcela jednoduchou příčinu – například plný močový měchýř. Některé sny o záchodech značí pouhé uvolnění nahromaděných emocí, někdy dávají najevo naši nervozitu či odhalují pocity trapnosti. Často upozorňují na “nepřijatelné” části nás samých, které skrýváme před očima ostatních. 

Zdroj: Autor: New Africa / Shutterstock

Když ve snu máme potřebu vykonávat potřebu

Zdá-li se vám o bezproblémovém použití toalety a následné očistě, váš sen je velmi dobrým znamením. Sen může naznačovat uvolnění negativních emocí, očištění od minulosti a přípravu místa pro nové zkušenosti. Takový sen může být známkou blízkých šťastných událostí, prosperity a hojnosti.

Když to nejde úplně hladce

Sny o zácpě obecně symbolizují stagnaci. Můžeme si něco syslit jen pro sebe a nechceme se o to podělit s druhými. Jsme obráceni sami do sebe a nepřijímáme rady ostatních, odmítáme názory lidí kolem nás. Pro každého může sen o zácpě znamenat něco trochu jiného, ale stejný zůstává symbol stagnace na fyzické či psychické rovině. Podobný význam má sen o ucpaném záchodě. Ucpaný záchod je varovným snem a poukazuje na naši pýchu a velké ego, které se nechce vzdát svých výhod a brání tak morální očistě.

Když máme na záchodě potíže

Záchod je špinavý a my se jej štítíme použít, před námi stojí nekonečná fronta a když už se konečně na záchod dostaneme, tak dveře kabinky nejdou dovřít. Hrůzostrašný sen. Takové sny mohou znamenat, že snící osoba se něčeho touží zbavit, ale brání jí v tom psychický blok a neschopnost odpoutat se od negativních pocitů. Míra znečištění nebo problémů se záchodem ukazuje na objem očistné práce, s nímž se bude muset snící brzy ve svém životě vypořádat. 

Ucpaný záchod je varovným snem a poukazuje na naši pýchu a velké ego, které se nechce vzdát svých výhod.

Někdo nás pozoruje

Pokud nás ve snu při vykonávání potřeby někdo sleduje mohlo by to znamenat, že se za morální očistu a vzdávání se světských výhod stydíme nebo jsme někomu trnem v oku.

Erotické obrazy nebo sexuální scény na záchodě můžou být znakem nezvládnuté morální očisty.

Toaleta je nedostupná

Snad každému se někdy zdál sen, že hledal záchod a nemohl ho najít. Obešel téměř celé město a toaleta stále nikde. Je to jeden z úzkostných dětských snů, během kterého se malé děti často počůrají. Sny se nám mohou vracet i v dospělosti a značí naše ponížení a stud. Proč se cítím být ponížený, co nebo kdo utlačuje mé city a jak došlo k tomu, že se cítím být méněcenný?

Obyčejný záchod nám ve snech přináší mnoho témat o nás samých. Sny o toaletách jsou připomínkou vlastní důležitosti, toho, co chceme a potřebujeme. Takové sny nám chtějí připomenout, že život není jen jedna radost a krása vedle druhé, ale i odpad a špína je jeho nezbytnou součástí. 

 

Zdroje:

  • https://dream-book.eu/cz/
  •  Brenda Mallonová: Sny od A do Z od, Metafora, 2007