Hlavní obsah

Prvomájové demonstrace v Berlíně doprovázely střety s policií

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

V Berlíně se koná či konalo na 20 prvomájových demonstrací levicových i pravicových skupin, na které dohlížely tisíce policistů. Ve čtvrti Neukölln se odehrály ostré potyčky mezi levicovými radikály a policisty, kterých je po celém městě nasazeno přes 5600.

Foto: Axel Schmidt, Reuters

V Berlíně byli v akci také hasiči

Článek

Policisté podle agentury DPA čelili na třídě Sonnenalle sprškám kamení a skleněných láhví. Další účastníci „revoluční demonstrace 1. máje” je napadali ve chvílích, kdy se pokoušeli v davu zadržet nejagresivnější jedince. Na místě vzplály popelnice a barikády z palet, zasahovat museli hasiči. Část demonstrantů nedodržovala epidemická opatření. Zatčeno bylo několik osob.

Ve Francii demonstrovaly tisíce lidí. Policie použila i slzný plyn

Evropa

Do ulic německé metropole podle listu Berliner Zeitung vyšlo i několik stovek stoupenců hnutí Querdenken, kteří 1. máj využili k protestu proti opatřením majícím bránit šíření nemoci covid-19. Skupina, jejíž název znamená nekonvenční či jiné myšlení, je označována za hnutí „popíračů covidu-19”, pravicových aktivistů a odpůrců očkování. Akci doprovázely protiprotesty levicových aktivistů s antifašistickými symboly.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám