InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Povídání o Marrakéši a okolí očima 2 studentek

    středa 24.4 18:00 - Dvorek U Koníčka, Vodňany

  • Bookstart – s knížkou do života – setkání rodin s dětmi

    středa 24.4 9:30 - Knihovna, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dynamo v Příbrami ukončilo dlouhé čekání na výhru

 Autor: Jan Škrle.

    Autor: Jan Škrle.

PŘÍBRAM – Dlouhé čekání je u konce! Fotbalisté SK Dynamo České Budějovice zvítězili poprvé od 5. února, kdy doma udolali 1:0 Baník Ostrava brankou Mršiče. Poté následovalo jedenáct ligových utkání bez výhry, až dnes Jihočeši stejným poměrem vyhráli na hřišti o záchranu bojující Příbrami. Rozhodující gól vsítil ve 21. minutě krásnou střelou z přímého kopu o břevno Šimanovy svatyně Benjamin Čolič. Velmi poctivý výkon ale předvedli všichni Jihočeši od posledního náhradníka až po brankáře Vojtěcha Vorla, který ještě v první půli odmítl vyrovnání a chytil penaltu zkušenému příbramskému středopolaři Pilíkovi – 0:1.

„Za celý realizační tým vám děkuji za výkon, který jste předvedli. Bylo to hrozně dlouhé čekání a víte, kolik úsilí nás to stálo," vysekl poklonu svým hráčům po zápase v kabině kouč David Horejš, jehož hodnocení Dynamo zveřejnilo na klubovém facebooku. „Z takové situace, kdy dlouho nevyhrajete, se dostane jenom silný tým. Věci, které jsme posledních čtrnáct dní dělaly, zkrátka měly smysl. Teď nás čekají další čtyři zápasy, tak bude důležité, abychom se neuspokojili. Když to potvrdíme doma s Pardubicemi, budou mít body z dnešního zápasu neskutečnou cenu," burcoval Horejš své svěřence.

Další zápas hraje Dynamo doma proti Pardubicím v neděli 9. května od 15 hodin.

1.FK Příbram – SK Dynamo ČB 0:1

(0:1). Branka: 21. Čolič. ŽK: 2–3 (Obdržal, Kvída – Králik, Diop, Vorel). Rozhodčí: Machálek – Horák, Mikeska.

Příbram: Šiman – Kvída (77. Soldát), O. Kingue, S. Kingue, Mezera – Pilík, Zorvan, Tregler (85. Voltr), Obdržal (67. Dočekal), Vávra (77. Antwi) – Lubega.

České Budějovice: Vorel – Čolič, Havel, Králik, Novák – Valenta (78. Talovierov), Čavoš – Brandner, Havelka (66. Diop), Mršič (85. Vais) – Alvir.

Diskuse k článku - 1 příspěvek
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    To mně štve. Příbramák

    Vloženo 3.5.2021 11:04:13

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace