Hlavní obsah

Štafeta čtvrtkařů se na World Relays kvalifikovala na MS, na OH čas nestačil

Chorzów

Česká štafeta čtvrtkařů zůstala na mítinku World Relays v Chorzóvě za postupem do finále, které by jí zajistilo účast na olympijských hrách v Tokiu. Kvarteto Michal Desenský, Pavel Maslák, Martin Tuček a Patrik Šorm obsadilo ve svém rozběhu časem 3:05,11 čtvrté místo, celková desátá příčka ale stačila ke kvalifikaci na mistrovství světa do Eugene v příštím roce.

Foto: Jan Kucharčík

Česká štafeta na 4x400 m, zleva Pavel Maslák, Vít Müller, Michal Desenský a Patrik Šorm. Ilustrační foto

Článek

Štafeta sprinterek Johana Kaiserová, Martina Hofmanová, Jana Slaninová a Barbora Šplechtnová obsadila časem 45,48 poslední třinácté místo, čeští muži na 4x100 m Zdeněk Stromšík, Jiří Polák, Jan Jirka a Jan Veleba svůj rozběh po chybě na první předávce nedokončili.

Daleko za postupem do finále byla i smíšená štafeta na 4x400 metrů. V sestavě Matěj Krsek, Barbora Malíková, Lada Vondrová, Daniel Lehar obsadili Češi časem 3:21,05 devatenácté místo.

První medailový závod úvodního dne pro sebe rozhodli domácí Poláci. Joanna Jozwiková a Patryk Dobek vyhráli netradiční štafetu na 2x2x400 metrů, smíšenou překážkářskou štafetu ovládli Němci Monika Zapalská, Erik Balnuweit, Anne Weigoldová a Gregor Traber.

Reklama