Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Podivuhodná sezóna hokejové Dukly: Od podzimních brigád málem až do extraligy

Jihlavští hokejisté bojovali do poslední chvíle o postup do Tipsport extraligy ledního hokeje, proti Kladnu vedli 3:2 na zápasy. Nakonec ale slavil soupeř, který vyhrál šestý i sedmý zápas. Že bude Dukla nejvyšší soutěži tak blízko, věřil přitom v průběhu sezóny málokdo.

V sedmém utkání se Jihlavě nepovedla první třetina, ve které prohrávala již 0:4 a i přes srdnatý výkon se na blíž než na dostřel dvou branek dostat nedokázala. „Hrozně nás to mrzí, už jen kvůli skvělým jihlavským fanouškům a vůbec kvůli všem. Postup byl hrozně blízko. Skončil jeden sen a od zítřka začneme snít další,“ říkal ihned po zápase hlavní trenér A-týmu Viktor Ujčík.

V úvodu sedmého zápasu finále nebyla Jihlava horším týmem. Ovšem stačila jedna chyba, na kterou se nabalily další, a plán hrát co nejdéle vyrovnanou partii rázem skončil. V průběhu první části vedlo Kladno již 4:0. 

„Cítil jsem na týmu, že sedmý zápas na nás nějakým způsobem dolehl. Zrovna v sedmém zápasu finále jsme si bohužel vybrali špatných dvacet minut. Kluci pak ale zase ukázali, že jsou parta bojovníků, kteří se nikdy nevzdají. Měli jsme i trošku smůlu za stavu 2:4 pro Kladno. Gólem jsme se mohli dostat na dostřel, ale nepadlo to tam,“ vzpomněl Ujčík nejen situaci, kdy dal Matěj Pekr v přesilovce břevno a o dalších nevyužitých šancích za stavu 2:4. „Nyní je v nás nějaká prázdnota a zklamání z toho, že jsme postup nedotáhli.“ 

Na podzim nebylo na výplaty, v březnu dvě minuty od vyřazení

Celá sezona nebyla jednoduchá. V říjnu neměl klub na výplaty a hráči chodili do civilního zaměstnání, nemohli se tak přímo věnovat hokeji, byli napůl amatéři, hobíci. Pokud by jim tou dobou někdo řekl, že se hokejisté Dukly budou tahat o postup do extraligy v sedmi zápasech s Kladnem, jenž je financemi i zákulisní silou na jiné úrovni, patrně by nevěřili. 

„Musím kluky pochválit za celou sezonu. Jak pracovali, jak se chovali, jak věřili společnému cíli – odehrát dobré play-off a dotáhnout to, co nejdále to půjde. Bohužel jsme si vybrali slabší chvilku ve finále a kvůli tomu nyní slyšíme, jak slaví soupeř. Hrozně to bolí a mrzí nás to,“ neskrýval zklamání tréner jihlavského A-týmu.

Jihlavští hokejisté překonali sami sebe. Vždyť ve čtvrtfinálové sérii byli dvě minuty od vyřazení. S Litoměřicemi prohrávali 2:3 na zápasy a v šestém utkání v Kalich Aréně dvě minuty před koncem 1:2, navíc hráli bez brankáře. 

„Byla velká radost s tímto týmem pracovat. Kluci měli radost z hokeje a z toho, že nějakým způsobem dostali odměnu za tu práci před sezonou, v sezoně a prostě se vším, co s tím souvisí. Užili jsme si to, poděkovali jsme jim za to. Byla čest tyhle kluky trénovat a doufám, že si ten týmový duch, hrdost a dravost a chuť vítězit přeneseme do další sezony,“ cení si týmového charakteru Viktor Ujčík a na závěr neopomene pozdravit skvělé jihlavské příznivce: „Zdravím všechny fanoušky a věřím, že příště budeme my ti šťastní!“

Ohodnoť článek

Foto Facebook / HC Dukla Jihlava | Zdroj HC Dukla Jihlava

Štítky Dukla Jihlava, první liga, extraliga, HC Dukla Jihlava, hokej, Rytíři Kladno, hokejista, Extraliga ledního hokeje, Viktor Ujčík, finále, HC Stadion Litoměřice, Kalich aréna, Matěj Pekr

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podivuhodná sezóna hokejové Dukly: Od podzimních brigád málem až do extraligy | Hokej | Sport | Jihlavská Drbna - zprávy z Jihlavy a Vysočiny

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.