InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Bohumil Melichar: Normalizační zpravodajství – komentované pásmo dobových reportáž

    Úterý 23.4 17:00 - Muzeum Středního Pootaví, Strakonice

  • Klub deskových her

    Úterý 23.4 18:00 - Čajovna Na Půdě, Strakonice

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Příprava Motoru bude o poznání kolektivnější než za kouče Prospala. Hráči se sejdou už zítra

Loňský realizační tým Motoru.

Loňský realizační tým Motoru.

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Několikatýdenní volno je u konce. Výrazně obměněný kádr hokejistů Madeta Motoru České Budějovice vstoupí už zítra, tedy v pondělí 3. května, do přípravy na novou sezonu. „Chceme do hráčů dostat vítěznou mentalitu,“ hlásí v rozhovoru pro klubový web asistent trenéra Patrik Martinec. Protože se Jihočeši v uplynulém ročníku mnoha výher nedočkali, chtějí v týmu od začátku budovat vítěznou mentalitu zejména spoustou her. Předsezónní příprava Motoru bude probíhat ve třech blocích. První dva bloky, oddělené týdenním volnem, bude představovat dohromady devítitýdenní příprava na suchu. V poslední fázi už půjdou Motoráci i na led a přibudou přípravné zápasy.

Trenéři si pro hráče připravili pestrý, ale náročný program, který zahrnuje i dvoufázové tréninky. Hráči se budou připravovat společně v Českých Budějovicích, trenérský štáb bude k tréninkům využívat posilovnu v Budvar aréně, dále sportoviště Jihočeské univerzity, koridor ve Sportovní hale, ale i beachvolejbalové nebo badmintonové kurty. Běžecké tréninky absolvují hráči Motoru v okolí Budvar arény. Chybět nebude ani čtyřdenní soustředění na začátku června. V poslední třetí fázi přípravy už chtějí trenéři vidět své svěřence na ledě, kombinovat se tak bude suchá příprava s tréninky na ledě, odstartují již také první přípravné zápasy.

Letos bude příprava o poznání kolektivnější než v minulých letech, kdy trenér Václav Prospal razil spíše zámořský model individuální přípravy hráčů. Ani letos ale všichni ze současného kádru nebudou na pondělním startu společné přípravy. „Nastavili jsme pro letošek pravidla, která stanovují týmovou přípravu, ale s výjimkami. Ty představují hráči, kteří hráli loni v KHL, případně NHL, dále hráči starší 33 let, i kvůli koronavirovým opatřením cizinci a také brankáři, kteří jsou více samostatnou jednotkou. Pokud hráči, kteří spadají pod jednu z těchto kategorií, chtějí trénovat individuálně, bude jim to po dohodě s hlavním trenérem umožněno," vysvětlil Martinec pro klubový web.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace