Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Basketbalisté Brna odvrátili mečbol USK a rozhodne se u nich

Boj o poslední místo v semifinále ligy basketbalistů pokračuje. Hráči Brna zvítězili na palubovce USK Praha 81:75 a vyrovnali stav série v play-off NBL na 2:2. O tom, kdo doplní v semifinále trojici Nymburk, Opava a Kolín, rozhodne až pátý zápas, který se hraje ve středu v Brně.

Utkání Brno – USK Praha
zdroj: facebook.com/Basket Brno

Pražané nevyužili postupový mečbol, přestože už v prvním poločase si vypracovali dvouciferný náskok. Na začátku druhé čtvrtiny to bylo o 13 bodů (26:13) a vedení svěřenci Dina Repeši drželi až do 33. minuty. Poslední hrací období ale domácím vůbec nevyšlo a prohráli je 10:24.

"Nedostatek energie a poslední čtvrtina rozhodla. Nerespektovali jsme dohody v obraně a nebránili dostatečně vymezený prostor, odkud jsme dostali 44 bodů. To, jaký jsme jim dali prostor z dálky bylo v pořádku, ale když se dostávali blíž koši, tak se vrátili do utkání," konstatoval Repeša.

Je nám líto, video expirovalo.
Basketbalisté Brna vyrovnali sérii s USK

"V poslední čtvrtce jsme ukázali charakter. To, co nás včera zabilo, ta poslední čtvrtka, tak to jsme dnes ukázali, že se chceme vrátit do Brna, že se chceme porvat o tu sérii a postoupit do semifinále. Ve čtvrté čtvrtině jsme v každé pozici bojovali, získali jsme nějaké míče, dávali jednoduché koše a to rozhodlo," uvedl brněnský asistent trenéra Martin Vaněk.

Obrat řídil Javion Blake, který dal v poslední části devět ze svých 13 bodů, shodně dvaceti body přispěli k výhře Brňanů Viktor Půlpán a Aleksandar Georgiev. V domácím týmu Ondřej Sehnal nastřílel 17 bodů, Jan Štěrba zaznamenal 16 bodů a 11 doskoků.

USK Praha - Brno 75:81 (23:11, 42:39, 65:57)

Nejvíc bodů: Sehnal 17, Štěrba 16, Vyroubal 13 - Půlpán a Georgiev po 20, Blake 13. Stav série: 2:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články