LEZEC  OBCHOD  DISKUSE  INZERCE  ANKETY  ODKAZY  PRŮVODCE  MAPY  FOTKY  VIDEO 

 jméno

 heslo 

 Registrace   |   Kdo mělce zakládá, hluboko padá.
Hledání cesty

Hledání na Lezci

 Metodika
 Trénink
 Ledy
 Skialpy
Knihy
Pískaři jsou zpět!
Nová kniha Medaile na chvíli o olympijském příběhu Adama Ondry
Nová kniha Lékaři na horách: neviditelní hrdinové

Závody
SP skialpy Cortina d’Ampezzo ITA (06.04)
SP Šanghaj (09.04)
SP Wujiang (12.04)

Žebříček
Cesty:
1.Ondra 13491
2.Trojan 12371
3.Šindel 12306
Bouldry:
1.Volf 11153
2.Stráník 10825
3.Stráník 10803
Hory:
1.Groš 7918
2.Punčochář 6708
3.Černý 6708

Výsledky
AIX ÁDR BOULDER SESSION (09.03)
2. ČP v bouldrech Praha (02.03)
ČP v bouldrech Praha (17.02)

Deníčky
5523 lezců
1088223 cest
Nové přelezy:
Soldier Of 7b
Murieron C 7b
Balada Tri 7c+
Porcupine 9
Hungry Eye 8+/9-
Prigionier 7b+/7c
Variante H 7b
Il Calabre 7c
Beach Boys 7b
Pergamen 7C+

Stěny
Big Wall - Praha 9 - Vysočany
Lezecká stěna Kbely - Praha 9 – Kbely
Rock 'n' Wall - Plzeň

Prodejny
Outdoor Centrum Rock Point Masarykova - Brno
Outdoor Centrum Rock Point Perštýn - Praha 1
LANEX eshop - Bolatice

Kontakt
REDAKCE:
standalezec.cz
ŠÉFREDAKTOR:
jirkaslezec.cz
INZERCE:
standalezec.cz
IT:
hoplezec.cz

Markéta Janošová je juniorskou mistryní Evropy

Míša Smetanová a Arina Jurčenko přivážejí bronz

Markéta Janošová vyhrála dnes Mistrovství Evropy mládeže v lezení na obtížnost v ruském Permu. Další dvě naše závodnice získaly bronz.  Míša Smetanová v lezení na obtížnost, Arina Jurčenko v boulderingu.

Tím skončila první část Mistrovství Evropy mládeže v Permu, kde závodila kategorie B v boulderingu a kategorie A + junioři v lezení na obtížnost.

Do dnešních finálových kol se v boulderingu probojovala pouze Arina Jurčenko a v obtížnosti Markéta Janošová, Míša Smetanová a Marek Jeliga. Čtveřice závodníků ukořistila pro ČR tři medaile! Maki si svým suverénním výkonem vybojovala zlato, a přiváží si tak z Permu titul Mistryně Evropy! Na zlato útočila také Míša Smetanová, která nakonec získala na základě těsného bodového rozdílu bronz, stejně jako Arinka Jurčenko v boulderingu. Marek se se silnou konkurencí ve své kategorii vypořádal také na výbornou a kromě 7. místa si odváží také cenné zkušenosti pro další závody.



Zlatá Maki Janošová




KVALIFIKACE


V obtížnosti prošly úspěšně kvalifikací všechny závodnice kategorie A, tedy i všechny naše startující holky. Maki Janošová, která ke svému výkonu přistoupila suverénně a s výbornou psychikou, postoupila do semifinále ze skvělého 3. místa!
V juniorkách se nejlépe vedlo Míše Smetanové, ta jako jedna ze dvou závodnic dokázala s naprostou převahou TOPovat, a do semifinále tak postoupila z druhého místa! Niki Králíková předvedla také dobrý výkon a postoupila z 12. místa. Poslední naší startující juniorkou byla v kvalifikaci Eliška Bulenová, která do semi postoupila z místa 21.

Téměř totožný výkon předvedli v kvalifikaci juniorů Honza Vopat a Marin Jeliga, kteří obsadili 13. a 14. místo. Jáchym Cink se umístil na 22. místě, a všichni tak postoupili do semifinále.

Klukům A se bohužel nedařilo a nikdo z našich do semifinále nepostoupil. Ačkoliv měli dobře nachystané programy na základě předlezových videí a celkově byli dobře připraveni, cesty jim zřejmě nesedly a možná zapracovala také nervozita, která je ve výkonu omezila.

V boulderingu se naprosto skvěle vedlo Barče Bernardové, ta svým parádním výkonem a všemi TOPy ukořistila třetí místo! Slušně zalezla i Arinka Jurčenko, kterou potrápil jeden silovější boulder a Anička Mihalčíková, pro kterou to byl první evropský závod. Holky postoupily z 12. a 17. místa.

Do semifinále boulderingu v kategorii chlapci B postoupili za Česko Luky Mokroluský a Standa Junaštík. Fanda Danda se bohužel kvalifikací neprobojoval. Luky s přehledem dva bouldery TOPoval a další dva měl na dosah. Standa lehce prokaučoval několik boulderů nedostatečným odpočinkem mezi pokusy a urval tak jeden TOP. Fanda zřejmě doplatil na svou výšku, která ho spíše než fyzicky limitovala psychicky a sebrala mu motivaci.

kvalifikace


Kvalifikace - Eliška Suchá


kvalifikace


kvalifikace Eliška Bulenová


kvalifikace


kvalifikace - Niki Králíková



SEMIFINÁLE


Maki Janošová zalezla perfektně v obtížnosti a i na základě podaného a úspěšného protestu našich trenérů na neuznané "+" postoupila do finále z druhého místa! Semifinálová cesta sice vypadala lezitelněji než v kvalifikaci, ale byla mnohem více fyzicky náročná, s dlouhými kroky. Hanka Šikulová v jednom místě přelezla expresku, což jí zřejmě rozhodilo a bohužel spadla. Každopádně ona i Eliška Suchá předvedly pěkný výkon a ze závodu si odváží cenné zkušenosti.

V semifinále boulderingu uspěla Arina Jurčenko, která postoupila do finále z prvního místa! Závodnice se musely vypořádat s extrémně těžkými bouldery, což byla zřejmě reakce stavěčů na lehké bouldery v kvalifikaci. Druhá naše favoritka Bára Bernardová byla bohužel limitovaná výškou v jediném "lezitelném" bouderu, kde musela skákat do lišty, což by bylo nad možnosti kdejaké zkušené závodnice.

Také pro kluky byly připravené obtížné pohybové bouldery, náročné na přečtení. Po Lukášově suverénním přelezu druhého boulderu, se zdálo, že by mohl uspět i v dalších, a postoupit tak do finále, ale to se bohužel nakonec nepodařilo.

Semifinále


semifinále - Maki Janošová


semifinále


semifinále -Marek Jeliga



FINÁLE


Pro juniorské i „áčkové“ lezce byly ve finále připraveny stejné cesty, přičemž pouze chlapecká se dočkala jediného TOPu.  Markéta suverénně prostoupila finálovou cestou až ke klíčovému kroku "37+", který vyřadil všechny nejlepší závodnice. Ani Maki bohužel tento úsek po lištách nepustil dál, ale i přesto byl její výkon jedním z nejlepších nejen v kategorii A, ale i mezi juniorkami a zaslouženě ji zajistil první místo.

Také Míša lezla celou dobu s naprostou převahou a lehkostí a až do zmíněného klíčového místa se zdálo, že všechny ostatní závodnice nechá za sebou. Bohužel, právě v úseku „37“, kde bylo potřeba získat "+", tedy chytit následující chyt, který by jí zajistil první místo, vypadla a klesla na čtvrtou příčku. Míšino umístění bylo napínavé až do poslední chvíle, kdy naši trenéři podali protest na získané "+" ruské závodnice. Protest byl uznán a Míša se tak vyhoupla na bronzovou příčku.

Marek lezl ve finále, kde byla opravdu silná konkurence, výborně a bylo vidět, že do toho dal vše, na co prozatím má. Kromě skvělého sedmého místa si přiváží cenné zkušenosti pro další mezinárodní závody.

Finálové bouldery "béček" byly opět extrémně náročné, což dokazuje to, že mnoho finalistek nezískalo ani jednu zónu. Arina byla v prvním boulderu poměrně nervózní, navíc měla velmi prolezenou kůži, což jí na psychice nepřidalo. V druhém boulderu byl obtížný koordinační skok, na který byla Ari i většina ostatních závodnic příliš slabá. V boulderu 3 už měla zónu na dosah, ale nakonec se bohužel také nezadařilo. Naštěstí, na základě Arinčina výkonu v semifinále, se umístila na skvělém třetím místě.

Finále - Maki JAnošová


Finále - Míša Smetanová


Finále - Arina Jurčenko


Finále - MArek Jeliga



Zítra se můžete těšit na všechna kola a kategorie závodu v lezení na rychlost, které se budou od rána vysílat online na tomto odkazu.

Partnerem české mládežnické reprezentace je firma Rock Point

Rock Point


foto: Petr Chodura

Michaela Košatková, ČHS   [úpravy] 21:19 02.05.2021Tisk 

Reklama:


Související články:

Komentáře

     
...nové příspěvkyKomentovat mohou pouze zaregistrovaní

 A je to tady!07:38:33 03.05.2021
Je mi ctí vyjádřit obdiv a první velkou gratulaci Markétě. Tak netrénovali jsme zbytečně!!!
 Martaas.

 obtiznost13:23:00 03.05.2021
Rozhodne gratualce nasemu vykvetu jen tak dal.
Koukal jsem live na finale boulderingu. To fakt tak prestrelili obtinzost ze si nikdo neskrkal nebo proc to?
 judovana

 Foto dne:
Pupek
Pupek
 Databáze cest:
Všechny cesty (173644)
Top cesty v ČR
Top bouldery v ČR
Nejnovější cesty:
F.A.K.E.R 7B+ Doksy U Kladna
La Machina 7a Manikia
Stairway To Heaven 7b Manikia
Lia 6b Manikia
La Luna 6c+ Manikia
Nově komentované:
Okurka V Humusu IXc Labské Údolí - Levý Břeh
Legendy V Českých Zemích 7A+ Panský Les
Koukolský Tvrďák 7 Koukolova Hora
Hang-on-dog Přímá Varianta IXb Labské Údolí - Pravý Břeh
Jarní Únava 7- Koukolova Hora

 Nově v diskusi:
Re: vkládání fotek u cest | Re: vkládání fotek u cest | Re: vkládání fotek u cest | Re: vkládání fotek u cest | Re: vkládání fotek u cest | Re: vkládání fotek u cest | Re: vkládání fotek u cest | Re: vkládání fotek u cest | Re: vkládání fotek u cest | Re: vkládání fotek u cest |

 Nové komentáře:
Re: betabrejky | Odkud byl | Re: Boulder | Re: Boulder | díky za článek | Re: betabrejky | Re: betabrejky | Re: betabrejky | Re: betabrejky | betabrejky |

 Kde to vře:
Nadcházející valná hromada ČHS má být 13. dubna 2024 v Praze (150)
Vstříc lepším zítřkům. A nebo ne? (45)
Mauritánie - únor 2024 (21)
IFSC: mezi funkcionáři na olympiádu nominován stavěč Jan Zbranek (16)
Žádost o zařazení na program Valné hromady ČHS 2024 (12)
Video: Adam Ondra dává na flash boulder za 8B(+) ve Švédsku (10)
Namibie 2023 - Spitzkoppe - Namibijský Matterhorn. (8)
Saské pískovcové lezení je na seznamu kulturního dědictví UNESCO (7)
Elias Iagnemma oznamuje přelez bouldru Burden of Dreams 9A (6)
Olympijské sporty se nově rozšíří o skialpinismus (6)

 Nově v inzerci:
PÉŘOVÝ SPACÁK WARMPEACE SOLITAIRE 500 - 195 L | Hledám spolulezce | Koupím koule na posilování | LS Olympus Mons EVO | Expediční kalhoty RAK | Mammut goráčovka | Velký mágopytel Petzl Sakab | LEZEČKY | Jizerky apod. | Prodám přilby k lezení |

 Anketa:
Jaký je váš názor na dodržování lezeckých pravidel?
 Plně je respektuji 
 203 
 Většinou respektuji, záleží na konkrétní situaci 
 217 
 Mám s tím problém, ale občas ano 
 215 
 Nezajímá mě to, lezu podle svého. 
 201 

 Návody:
Jak psát na lezce ...
Lezecké mapy

 Partneři:
Treking.cz
Hledáte si pěkné ubytování v ČR na Váš výlet či dovolenou? Vyberte si na webu MegaUbytko.cz v sekci chaty a chalupy pronájem. Pokud plánujete cestovat na Slovensko a potřebujete ubytovanie na Slovensku, ty nejlepší ubytovací zařízení, chaty, chalupy, roubenky naleznete na stránce chaty na prenájom.

 lezec  diskuse  ankety  odkazy  průvodce  fotky  video  *rss*  ochrana osobních údajů       ceník reklamy Energy Cloud   NetPro systems, s.r.o.