TOP management skupiny Škoda Transportation posiluje Tanya Altmann
Škoda Electric dodá svých prvních čtrnáct nízkopodlažních bateriových elektrických autobusů Škoda E’City do Dopravního podniku hlavního města Prahy. Vyrobeny budou na platformě autobusů TEMSA.

Se vznikem nové obchodní jednotky Bus Mobility Solutions se Škodovka zaměří na vývoj nových zelených technologií pohonu pro autobusy jako je LNG a vodík a větší propojení se sesterskou TEMSA.
Se vznikem nové obchodní jednotky Bus Mobility Solutions se Škodovka zaměří na vývoj nových zelených technologií pohonu pro autobusy jako je LNG a vodík a větší propojení se sesterskou TEMSA.
Škoda Transportation a skupina PPF posilují v oblasti mobility a od května vytvářejí novou obchodní jednotku pod vedením Tanyi Altmann. Ta rozšiřuje TOP manažerský tým skupiny Škoda Transportation a bude pracovat na nově vzniklé pozici Senior Vice President pro Bus Mobility Solutions. Zaměří se tak zejména na rozšíření obchodní linky autobusů v rámci skupiny i propojení na sesterskou společnost Temsa (turecký výrobce autobusů, který je z 50 % vlastněn společností PPF IndustryCo). Mimo to bude také společně s Danielem Dietmarem Schambachem vést společnost Škoda Transportation Deutschland GmbH, kde budou oba zastávat pozici jednatele. Dosud byl druhým jednatelem Zdeněk Majer.

Vznik nové pozice v TOP managementu skupiny a její obsazení Tanyou Altmann je dalším logickým krokem ve vývoji obchodních příležitostí. Roste totiž význam oblasti kategorie kolových vozidel v hromadné dopravě a my se na tuto oblast zaměříme ještě více než dříve. Věřím, že se naší nové kolegyni povede využít synergie se sesterskou Temsou a také implementovat do našeho portfolia vozidel i nové technologie jako LNG a dále posouvat vývoj zelených technologií, jako je například vodík,“ říká Petr Brzezina, Prezident a předseda představenstva Škoda Transportation.

Tanya Altmann nastupuje na novou pozici 1. května 2021. Kromě pozice Senior Vice President pro Bus Mobility Solutions bude v rámci skupiny působit i jako druhý jednatel společnosti Škoda Transportation Deutschland GmbH. Portfolio, které bude v rámci své pozice spravovat, zahrnuje kolová vozidla se všemi typy pohonů – od elektrických, LNG, vodíkových až po klasické naftové. Součástí její role bude také nabídka systémových řešení s příslušnou infrastrukturou. Dceřinou společnost založila Škoda Transportation v Mnichově s cílem vytvořit obchodně-technicko-servisní jednotku, která bude zodpovědná za rozvoj obchodních aktivit skupiny Škoda Transportation na německém, rakouském a švýcarském trhu.

Tanya Altmann je zkušená manažerka, která působila na různých pozicích v průmyslových odvětvích kolejových vozidel, letectví i energetiky, a to ve společnostech, jako jsou Airbus Military, Alstom Transport nebo GE Power Conversion. Působí také jako ředitelka pro Future Mobility v Elire MG. Její bohaté zkušenosti v oblasti obchodu, provozu, transformace a řízení změn, stejně jako silné, strategické a analytické dovednosti, jí tak pomohou strategicky posilovat roli Škody Transportation v rychle se rozvíjejícím odvětví.

Škoda Transportation



TOP management skupiny Škoda Transportation posiluje Tanya Altmann
TEMSA dodala na začátku roku do Švédska první elektrobusy. Do roku 2025 se plánuje více než z poloviny soustředit na výrobu elektrických autobusů. V závodě v tureckém městě Adana začala vyrábět i vlastní lithium-iontové baterie. Foto TEMSA
TOP management skupiny Škoda Transportation posiluje Tanya Altmann
Tanya Altmann nastoupila na novou pozici Senior Vice President pro Bus Mobility Solutions 1. května 2021. Foto ŠE