VIDEO: Podívejte se na písničku Vystřelená, která vznikla k devadesátinám Jiřiny Bohdalové

3. květen 2021

Jiřino, Jiřino, Jiřino, budeš vystřelená. Zpívá se v písničce, kterou na narozeniny Jiřiny Bohdalové 3. května exkluzivně uvádí Český rozhlas Dvojka. Autorem písně k 90. narozeninám populární herečky jsou Ondřej Brzobohatý, Jakub Prachař a Libor Bouček. „Humor a nadsázka se tedy staly hlavní stavbou písně,“ komentuje vznik Brzobohatý.

Vystřelená
Režie, scénář, střih, vizuální efekty: Michal Orsava & Michaela Lovecká
Hudba: Ondřej G. Brzobohatý, Jakub Prachař 
Text písně: Jakub Prachař, Ondřej G. Brzobohatý, Libor Bouček 
Dirigent: Vladimír Valovič 
Hraje: Big Band Gustava Broma 
Režisér hudby: Petr Hanzlík 
Mix hudby: Rostislav Supa 
Aranžmá písně: Miroslav Hloucal

Narozeninová píseň odkazuje na skutečnost, že Jiřina Bohdalová již dosáhla veškerých pozemských úspěchů, ocenění a desítky let si získává srdce všech fanoušků napříč generacemi, roky i režimy.

Na Zemi tak už není téměř nic, co by mohla ještě pokořit a nezbývá jiná možnost, než vyrazit do vesmíru vstříc novým výzvám.

Jiřina Bohdalová, Jakub Prachař, Ondřej Brzobohatý a Aleš Cibulka v Toboganu k devadesátinám herečky

Humor a nadsázka v písni Vystřelená

„Lámal jsem si hlavu s tím, jak na to, abych při psaní nesklouzl do patosu, nebo nějakých sumarizujících prázdných frází. Společně s Liborem Boučkem a Jakubem Prachařem jsme tedy dali hlavy dohromady a zrodila se myšlenka paní Bohdalovou vystřelit do vesmíru, neboť na naší planetě již dosáhla všeho, co se jen dalo. Humor a nadsázka se tedy staly hlavní stavbou písně.

Jiřina Bohdalová a Ondřej Brzobohatý v Toboganu k devadesátinám herečky. Zazněla v premiéře píseň Vystřelená

Do natočení nahrávky se potom zapojil i Český rozhlas, který nabídl svůj Big Band Gustava Broma, s nímž jsme píseň nahráli, aby její zvuk zněl stylově. Myslím, že výsledek tohoto narozeninového přání potěší a především pobaví úplně všechny, což je ostatně symbolicky i takové celoživotní poslání paní Jiřiny Bohdalové,” komentuje vznik písně Ondřej Brzobohatý.

Jiřina Bohdalová a Jakub Prachař v Toboganu k devadesátinám herečky, kde zazněla premiéra písničky Vystřelená

Brzobohatý se rozhodl pro realizaci oslovit videoprodukční společnost Filmagix známou hlavně díky „videokouzelnické“ tvorbě.

Vytřelená v Toboganu 

Jiřina Bohdalová v Toboganu k jejím devadesátinám, kde poprvé zazněla píseň Vystřelená

Písnička poprvé zazněla v komornější verzi živě v Toboganu k narozeninám Jiřiny Bohdalové na Dvojce. Na klavír ji zahrál Ondřej Brzobohatý, zazpíval Jakub Prachař.  

Související