Chov slonů v ZOO Zlín podpořil sponzorský dar ve výši 50 tisíc korun

Chov slonů afrických v ZOO Zlín podpořil sponzorský dar ve výši 50 tisíc korun. Foto: Archiv Zoo Zlín
ZLÍN - Negativní dopady opatření spojených s pandemií koronaviru pocítily také zoologické zahrady. Zahradám nakonec pomohli lidé, kteří jsou velmi štědří a letošní rok je tak v oblasti sponzoringu naprosto mimořádný. ZOO Zlín jednotlivci a firmy věnovali už téměř 4 miliony korun, které nyní doplní také sponzorský dar od Vodovodů a kanalizací Zlín, a. s. ve výši 50 tisíc korun.

Sponzorování zvířat v zoologických zahradách je po léta oblíbenou dobročinnou aktivitou řady společností i jednotlivců. Platí to i pro zlínskou zoo, která se dlouhodobě těší velké přízni sponzorů. Letošní rok je navíc zcela mimořádný pod vlivem pandemie koronaviru. Řady partnerů zoo nyní rozšířila společnost Vodovody a kanalizace Zlín, a. s. („VaK Zlín“), která zahradě v pátek 30.4.2021 předala šek na finanční dar ve výši 50 000 Kč.

Zlínské vodárny jsou dlouholetým dodavatelem pitné vody pro naši zoo. Pracovníci vodáren také významně vypomáhají při trasování vodovodního řádu, zjišťování úniků a odstraňování poruch v areálu zahrady. V letošním roce se vedení společnosti VaK Zlín rozhodlo podpořit Zoo Zlín i finančním darem. „Prvotní myšlenkou bylo pomoci naší krásné zoo ve složitém období a projevit solidaritu se spřátelenou společností.  K tomu nás ve VaKu napadla souvislost mezi velkou spotřebou vody pro slony a „pitným režimem“, takže jsme to propojili,“ přiblížil podporu zoo předseda představenstva Ing. Svatopluk Březík.

Zlínská zoo finanční pomoc velmi uvítala. „Společnost Vodovody a kanalizace Zlín již dlouhodobě prokazuje, že je skutečným partnerem zlínské zoo. Velmi si naší spolupráce vážíme a děkujeme za štědrý finanční dar věnovaný na chov slonů. Částka 50 000 Kč pokryje téměř na tři roky roční spotřebu vody na pití pro naše tři slonice,“ vyjádřil své poděkování ředitel Zoo Zlín Roman Horský.

Zoo Zlín a VaK Zlín již nyní plánují další pokračování vzájemné spolupráce. „Jsme rádi, že můžeme podpořit vodní komfort pro slony a sponzorovat jedny z nejoblíbenějších zvířat ve zlínské zoo. Tím ale nekončíme. Ve spolupráci s vedením zoo připravujeme další návazné akce a soutěže. Navíc v dohledné době otevřeme přímo před hlavním vstupem do areálu pítko pro veřejnost,“ doplnil Ing. Svatopluk Březík, předseda představenstva.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x