Soros Asset Management investuje do krypta

Přidat na Seznam.cz

Během rozhovoru pro Bloomberg TV, jedna z nejmocnějších žen v oboru správy majetku, Dawn Fitzpatrick ze Soros Asset Management, uvedla, že její firma dlouhodobě sází na kryptoměny.

Namísto zaměření se na samotnou virtuální měnu však Fitzpatrick řekla, že se zaměřuje na „celou infrastrukturu“ obklopující krypto. „Myslíme si, že celá infrastruktura kolem kryptoměn je skutečně zajímavá a do této infrastruktury jsme investovali nějaké prostředky. Myslíme si, že je v zlomovém bodě.“

Mezi kryptoinfrastrukturu patří burzy, správci aktiv, uschovatelé a společnosti, které mají v úmyslu pomoci s daněmi ze zisku kryptoměn. Soros Asset Management investovaly například do společnosti Lukka 53 milionů dolarů.

Na otázku o potenciálních hrozbách pro růst kryptoměn Fitzpatrick poznamenala, že „rostoucí zájem centrálních bank o digitální měny by mohl představovat hrozbu, zejména proto, že PBOC pokračuje v pokusech a chce upevnit svůj status prvního aktéra spuštěním digitálního jüanu“, v příštím roce. I Jerome Powell a Christine Lagardeová projevili zájem o vlastní projekty digitálních jmen. Fitzpatricková zároveň také označila zapojení Číny za „potenciální hrozbu“ pro Bitcoin. I když věří, že BTC přežije.“Digitální měny centrálních bank zde budou rychleji, než to lidé čekají. Čína tu svou už nějaký čas testuje a myslím si, že existují nějaké strategické důvody, proč se chystají být první hybnou silou a myslím si, že z geopolitického hlediska chtějí používat tuto digitální měnu … chtějí, aby se používala po celém světě. Myslím, že je to skutečná hrozba, ale nemyslím si, že budou úspěšní při trvalé destabilizaci bitcoinu,“ dodala.