Bez gastro vybavení to v kuchyni prostě nepůjde

Přidat na Seznam.cz

Je pravda, že bez dokonale vybavené kuchyně nemůže fungovat žádná restaurace. Na přípravu pokrmů nemáte tolik času, jako doma. Díky gastro zařízení si usnadníte práci a menu vykouzlíte jako mávnutím kouzelného proutku.

Varná, mycí i chladící technika

Klíčem k úspěchu je správně vybavená kuchyň. Nutností je dbát na daný postup zpracování surovin. Potraviny (zelenina, maso) se musí na určeném místě nahrubo zpracovat. V tomto ohledu je důležitý přípravný prostor (stůl na krájení, velký dřez, mycí technika, škrabka na brambory). Dále pokračujeme k pracovní desce vyrobené z kvalitního materiálu. Po ruce musí být rovněž dřez na oplachování. Cílovou stanicí je varné či grilovací gastro vybavení (konvektomaty, sporáky, kotle a varné stoličky). Potraviny se musí někde skladovat, proto myslete na chladicí přístroje v čele s mrazákem, chladničkou.

Jak na přípravu potravin?

Každý kuchař vám jistě potvrdí, že mu nejvíce času zabere příprava surovin. Pokud byste dělali všechno ručně, strávníci by se oběda jen tak nedočkali. V tomto ohledu pomůže gastro zařízení, jako jsou univerzální roboty, hnětače těsta, krouhače zeleniny a sýrů, mlýnky na maso, kráječe chleba, mixéry či váhy. Pomocníků je mnohem více. Majitel kuchyně by měl sám dobře vědět, jaké spotřebiče nejvíce užije.

Do kuchyně patří nerez

Provozovatel restaurace anebo jídelny musí při provozu zohlednit potravinářské normy, kuchyňské spotřebiče i nábytek vyrobený z nerezu. Není to samo sebou. Nerezové produkty se udržují snadno v čistotě, která je pro správný chod kuchyně stěžejním požadavkem.

Kde nakoupit?

Pokud sháníte gastro zařízení do své provozovny, neberte to na lehkou váhu. Obraťte se na prodejce vybavení do kuchyně Gastro-Guru.cz. Určitě vás naláká i pronájem aktuálně potřebných produktů, nákup na splátky a bazarový prodej.