Arizonský soudce zamítl pokus arizonské Demokratické strany, aby okamžitě zastavil audit prezidentských voleb 2020 v největším kraji státu. (Foto: Twitter)

Demokraté panikaří: V Arizoně se kontrolují miliony hlasovacích lístků, kontrolují se vodoznaky

Toto nemá obdoby! Hlasovací lístky v amerických volbách byly tajně označeny vodoznakem, schyluje se k zatýkání?

Souhrn klíčových událostí, které nastaly při největším volebním podvodu v USA

Soudce vrchního soudu v okrese Maricopa Daniel Martin uvedl, že demokraté neposkytli „věcné důkazy o žádném porušení nebo hrozbě porušení soukromí voličů“.

„Soudní protest podaný těsně před začátkem auditu minulý týden může nakonec uspět,“ dodal soudce. Ale nedosáhl „silné pravděpodobnosti“ uspět ve standardu požadovaném pro dočasný soudní příkaz..

Arizonští demokraté se nyní musí rozhodnout, zda požádat o přezkum rozhodnutí u vyššího soudu, nebo přistoupit na důkazní slyšení, aby se pokusili předložit soudní příkaz.

Právníci strany tvrdili, že Cyber Ninjas, jedna ze čtyř společností najatých Arizonským senátem k provedení auditu, řádně nevyškolila své zaměstnance a nevytvořila plány bezpečnostních postupů, jako je zajištění hlasovacích lístků.

Případy, které demokraté uvedli, včetně místních zpráv o údajném laxním zabezpečení v Arizonském památníku veteránů ve Phoenixu, kde audit probíhá, neobsahovaly dostatek důkazů, které by soudce přesvědčily o zastavení procesu.

Martin uvedl, že vzal v úvahu, jak již audit začal a že jeho zastavení by způsobilo „významné narušení“.

Na začátku řízení soudce rozhodl proti pokusu společnosti Cyber Ninjas uložit dokumenty s pečetí, které společnost označila za citlivé. Společnost neprokázala převažující zájem, který podporuje podání pod pečetí a překonává právo veřejnosti na přístup k informacím, rozhodl.

Jednání se konalo jeden den poté, co se Martin, který se případu ujal poté, co se předchozí soudce vzdal, rozhodl proti zastavení auditu . Rovněž však řekl, že by to mohl zastavit během dalšího slyšení, čímž vzbudil další zájem o řízení z 28. dubna.

Napadení tvrdili, že koloseum a přibližně 2,1 milionu kontrolovaných hlasovacích lístků, spolu se stroji použitými při volbách, jsou řádně zabezpečeny.

Bývalý republikánský ministr zahraničí Ken Bennett, který byl státním senátem kontaktován jako kontaktní osoba pro audit, řekl novinářům, že zařízení je hlídané ozbrojenou stráži 24 hodin denně, sedm dní v týdnu..

Pouze on a jedna další osoba mají klíče k odemčení kontejnerů, ve kterých jsou hlasovací lístky drženy, když se nepočítají, dodal.

„Musíme udělat vše, co je v našich silách, abychom ochránili posvátnost volební urny. Nikdy nedosáhneme toho, aby se 100 procent lidí shodlo na tom, kdo by měl volby vyhrát, ale měli bychom být co nejblíže 100 procentům lidí, kteří mají důvěru v to, že volební proces proběhl bezúhonně, a to je to, co jsme tady, abychom to udělali,“ řekl Bennett na tiskové konferenci 27. dubna.

Kritici včetně arizonské ministryně zahraničí Katie Hobbs označili audit za zbytečný a poukazovali na kontroly provedené po volbách v roce 2020, které odhalily malé podvody.

Nyní je jasné, že z tohoto cvičení nevznikne nic platného,“ řekl Hobbs, demokrat, během vystoupení na „Show Rachel Maddow“ v MSNBC 27. dubna.

„Všechno, co se bude dělat bude podkopávat důvěru voličů v tento proces.“

Předsedkyně republikánské strany v Arizoně Kelli Wardová, která se objevial na Newsmax zhruba ve stejnou dobu, obvinila demokraty ze snahy zdržet audit.

„Snaží se vrhnout do procesu tolik problémů, kolik mohou, aby to zpomalili,“ řekla.

John Brakey, spoluzakladatel společnosti Audit USA a progresivní demokrat, byl jmenován Bennettem jako pomocný styčný pracovník, aby se pokusil odvrátit kritiku zleva od auditu. Brakey novinářům řekl, že volby v roce 2020 předtím nebyly auditovány.

Dokonce i audit ručního počítání v primárních volbách zkontroloval pouze 1 procento nebo 25 hlasovacích dávek, poznamenal Brakey, na rozdíl od aktuálně probíhající úplné kontroly.

„Tato kontrola zaměstnává asi 100 lidí jmenovaných předsedy krajských stran a bude trvat přibližně jeden a půl dne,“ napsala prostřednictvím e-mailu mluvčí The Epoch Times.

Zdroj: pz.cz, theepochtimes.com